Hoe oude TV-series kunnen aantonen hoeveel je veranderd bent

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Op verschillende zenders kun je nu naar oude TV-series kijken die ze heruitzenden.

Dharma & Greg is er daar ééntje van. Een serie waarbij een vrouw afkomstig uit een hippie-gezin en een man afkomstig uit een oerconservatief, prestigegericht gezin met elkaar getrouwd zijn.

Die serie dateert al van 1997. Al 23 jaar oud! Op dat moment zat ik nog Accountancy-Fiscaliteit te leren op de hogeschool (om vier jaar boekhouder te zijn en daarna mijn hart te volgen en iets compleet anders te doen).

Ik zat in die periode zodanig opgezogen in die wereld van cijfers en regels en rationeel denken dat ik het een aangename verstrooiing vond.

Die hoofdrolspeelster, grappig dat ik haar vond, met haar onnozel gepraat over “spirituele” dingen zoals het universum en yoga en meditatie en verbondenheid en het goede in elke mens zien…

Zoveel jaar later kijk ik er opnieuw graag naar, maar om een heel andere reden. Nu voel ik het ook allemaal zo, vind ik het allemaal heel herkenbaar in plaats van enkel grappig. Wat ben ik veel veranderd!

Al vind ik niet alles heel herkenbaar, hoor! Ze is iemand die, als ze iets in haar hoofd krijgt, dat ook meteen uitvoert. Zoals wanneer ze boodschappen gaat doen met haar vriendin. Dan spreken ze af als welk personage ze dat gaan doen en verkleden ze zich zo en praten ze ook zo. Kan hen niet schelen hoe dat overkomt of wat de mensen daarvan denken.
Al lijkt dat me heel leuk, ik zie het mezelf nog niet snel doen.

Of ja, wie weet… Misschien zenden ze het over 23 jaar nog eens opnieuw uit en vind ik het dan heel herkenbaar omdat ik tegen dan zo’n zotte bomma ben waarvan je je afvraagt: wat gaat ze nu weer uitspoken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.