Hoe roomijs en kunst en cultuur je kunnen beschermen!

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

We gingen vanochtend nog eens naar de markt. Onderweg stopte ik aan de bank om wat geld af te halen om daar te kunnen uitgeven. Met mijn mondmasker op stapte ik naar binnen. Ik voel me dan altijd een gangster en moet dan de neiging onderdrukken om niet te roepen ‘Stick ‘em up, this is a robbery!’.
Ik zou dan wel snel overmeesterd worden, want met mijn aangedampte bril zie ik toch geen steek.

Ik mocht mijn masker daarna eigenlijk aanhouden, want in de hele stadskern moet je daar verplicht een mondmasker dragen…

Na de markt gingen we ook nog langs de winkelstraten, we hadden nog één en ander nodig en dat wou ik graag geregeld hebben vóór onze kids weer naar school moeten. (Mógen!!)

Ik heb daar trouwens iets geleerd: roomijs beschermt tegen het virus!
’t Is traditie als we naar Brugge gaan dat we daar bij onze favoriete crèmerie om een ijsje gaan (thuis blijf ik daar vanaf, maar daar zijn ze zo lekker dat ik er een tegenpruttelende maag voor over heb) en wat verder hing een bordje dat je geen masker hoeft te dragen als je een ijsje eet.

Dat moet ik onthouden, als ik nog eens in ademnood kom met dat masker op, dan ga ik gewoon om een ijsje!

Al heb ik vandaag ontdekt waaraan het ligt bij mij. Ik had op een bepaald moment weer echt moeite om zuurstof binnen te krijgen en werd een beetje onwel. Het lukte me een figuurlijk stapje achteruit te zetten en na te gaan waar het aan lag. En dan pas had ik het door: om één of andere reden verandert mijn ademhaling automatisch als ik een masker op heb. In plaats van met mijn buik te ademen lijk ik wel met mijn sleutelbeentjes te ademen. Dus stond ik even stil om op mijn adem te letten en toen ging het weer.
(Wat niet wil zeggen dat ik niet tóch nog om een ijsje ga als ik nog eens daar ben!)

O, en nog iets wat ik geleerd heb over het virus, door vanmiddag naar het nieuws te kijken!
Ik heb het altijd al gedacht dat mensen die geregeld wat kunst en cultuur opsnuiven van een andere klasse zijn. Nu blijkt dat zij íets minder makkelijk besmet raken door het virus, en daardoor moeten ze in die zalen maar één meter afstand houden in plaats van anderhalve.
Tju toch, ik ga me nog moeten omscholen want ik wil ook minder kans hebben om dat virus op te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.