Hoe vind je het voordeligste energietarief?

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Vandaag geen vertellement van mij, maar eerder een vraag.

Binnenkort loopt ons energiecontract af, dus ben ik aan het kijken wat nu het voordeligst is.

Wij doen al jaren mee aan de groepsaankoop groene energie, om zo een goedkoop tarief te krijgen, maar dit jaar blijkt het om een variabel contract te gaan. En met de stijgende energieprijzen lijkt me dat niet ideaal.

Ik keek al op mijnenergie.be om te vergelijken, maar daar worden zelfs helemaal geen vaste contracten aangeboden.

En van onze huidige electriciteitsleverancier moeten we ook geen service verwachten, je kunt niet mailen, Messenger en dergelijke zijn “tijdelijk onbeschikbaar”, de chatbot verwijst je door naar veelgestelde vragen en als je probeert te bellen hang je eeuwig aan de lijn met schreeuwerige muziek en krijg je nog steeds geen antwoord.

Ik word er helemaal kriegelig van.

Ik zeg vaak dat we niets tekort komen met één loon, maar ik ben dan ook voor sommige dingen echt een gierige pinne en zoek voor veel dingen het voordeligst mogelijk op. Wat me nu even niet lukt omdat ik hier helemaal geen verstand van heb.

(Heb je trouwens al eens een eindafrekening in detail bekeken? Elektriciteit is daar maar een fractie van! Daar komt nog bij groene stroom-certificaten, netwerkkosten, taksen,…)

Iemand die me in de juiste richting kan sturen? Of moet ik er maar van uit gaan dat het in deze periode alleen maar variabele contracten zijn?