Iedereen weer hernieuwde energie

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Wat was ik blij toen ik hoorde dat andere niet-medische contactberoepen dan kappers ook terug aan de slag mochten!

Mijn hart maakte een sprongetje bij dat eerste telefoontje om een massage te boeken!
Het is echt! Ik heb het niet gedroomd! Het mag terug!

De eerste twee weken heb ik evenveel geboekte afspraken als voorheen in drie maanden vóór onze lockdown, als beginner. (Ja, de eerste twee-drie jaar ben je inderdaad echt een beginner als zelfstandige, qua opbouw van het klantenbestand. Maak daar maar vier jaar van, met zo’n jaar als 2020 ertussen.)

Wat voor mij nog maar eens bewijst wat een nood daaraan was. In angstige, onzekere tijden hebben de mensen er echt behoefte aan hun zenuwstelsel tot rust te laten brengen. Waar ik maar al te graag bij help. Masseren is het liefste wat ik doe!
(Oké, en schrijven, dat ook.)

Die eerste afspraak, na vier maanden, het voelde een beetje als de eerste schooldag (maar op een positieve manier, hoor!). Een beetje woelig geslapen, niet veel honger ’s morgens, het gevoel dat mijn buik gevuld was met helium en ik elk moment wel kon opstijgen, vlinders,…

Ik had het nog helemaal in de vingers. Ik heb dan ook af en toe mogen blijven oefenen op mijn ventje. (Wat een opoffering was dat voor hem, zeg…) Heerlijk!

Don’t worry, naast voor mijn klanten zorgen, zorg ik ook voor mezelf, hoor. Erna doe ik dan wel wat rustig aan.
En eigenlijk… heb ik zelf ook wel deugd van die massages. Ik krijg er zelf energie van! Tja, dat is zo, veronderstel ik, als je je passie mag uitoefenen, als je iets met hart en ziel doet.

Daarom hoop ik dat al die medemensen die voorlopig nog steeds niet datgene mogen uitoefenen waar ze voor leven, binnenkort ook weer aan de slag kunnen…

Iedereen weer hernieuwde energie!