Ik ging nochtans tewege

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Die uitdrukking, ik ging tewege, is dat eigenlijk een “mooi” Nederlandse uitdrukking of eerder iets van West-Vlaanderen? (Betekent zo’n beetje: ik kreeg het idee dit te doen maar heb het dan toch maar niet gedaan.)

Hoe dan ook, ik gebruik die uitdrukking steeds minder.

Weet je nog dat ik over intuïtie schreef? Dat ik soms wel eens ingevingen krijg maar daar dan vaak rationeel over nadenk en ze toch maar niet volg? En als dan achteraf blijkt dat ik dat beter wel gedaan had, steevast: ik ging dat nochtans tewege doen!

Gisteren was ik heel erg blij dat ik mijn ingeving gevolgd heb.
Na de massage van een nieuwe klant kreeg ik de ingeving achteraf te vragen of ze nog opmerkingen had. Doe ik normaal nooit, ik heb al behoorlijk wat vertrouwen in mijn kunnen, maar ik deed het toch maar. Ik kan maar bijleren, hé, of een volgende keer iets meer aanpassen aan haar wensen…

Op de behandeling zelf had ze niets aan te merken, maar mijn vraag deed haar wel denken aan de mail die ze had proberen te sturen via het contactformulier van mijn website. Dat was namelijk niet gelukt.

Thuis meteen gekeken hoe dat zou komen. Op alle pagina’s stond mijn mailadres juist, met .com, behalve op het contactformulier, daar stond .be.
Dat ik daar nooit op gelet heb! 😨 Ik mag er niet aan denken hoeveel potentiële klanten ik zo eventueel misgelopen ben en die me bovendien een onbeleefde vinden omdat ik niet antwoord!

Maar goed, ik wist het nu tenminste, ik kon het laten aanpassen, en ik werd goed geholpen: binnen het uur was het al in orde.

Zó dankbaar dat ik mijn ingeving gevolgd heb!
En nog dankbaarder dat mijn nieuwe klant eraan dacht dat te vertellen, ik heb haar dan nog een berichtje gestuurd om haar uitgebreid te bedanken!

Voilà. Als dat geen aansporing is om je ingevingen te volgen?
No more “tewege”!