Ik heb gedurfd!

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik wil al enkele weken een filmpje maken waarin ik in beeld kwam voor op mijn praktijkpagina. Over buikademhaling om je lichaam tot rust te brengen, toch wel belangrijk in deze tijden.

Maar ik durfde niet goed. Zoals je weet ben ik meer een schrijver dan een verteller, en tegen een apparaatje praten is al helemaal onwennig…

Het feit dat ik mijn klanten niet mag masseren tot half januari (laat ons hopen dat het dan weer mag!) zorgde ervoor dat het nog meer kriebelde.
En toch nog twijfelen…

En toen zag ik vanochtend op de pagina van een Facebookvriend deze spreuk van Steve Pavlina passeren:

Fear is not your enemy.
It is a compass pointing you to the areas where you need to grow.

Mja. Toen dacht ik: hoe kan ik weten hoe slecht (of goed, komaan, é) ik dat ga doen als ik het niet probeer? Hoe kan ik weten waar ik meer op moet letten als ik niet eerst de kans krijg om fouten te maken? Hoe kan ik daarin groeien als ik het niet doe en zo oefen?

Dus heb ik het gedaan. Of ik er helemaal content van ben? Hmmm… Niet echt… Hoeveel keer ik het ook opnieuw probeerde, er was altijd wel iets wat te traag ging, of dat ik vergat te zeggen, of… (Laat ik het maar niet eens hebben over die dubbele kin als ik rechtsta en naar beneden kijk.)

Maar ik ben er tegelijk best wel trots op. Gewoon. Dat ik het gedaan heb.

En nu de daadkracht en de moed hebben om dat vaker te doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.