Jakweetekikookniegoewelketitelvandaagbijmijnnietzoheelergsamenhangendgeschrijfpastwè

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

(Even een heads up, da je nie schrikt, ’t was maar nen droom, hoor:)

Verschillende auto’s reden mij zomaar aan, alsof ik onzichtbaar was. Overal waar ik kwam werd ik ziek, hoewel mijn evenwicht toch al twee dagen goed was, enkel geluid nog, maar da kwam in die droom niet eens aan bod. En ik kwam ergens waar ze de baby op de grond gelegd hadden, op de natte aarde, naast een plas. Allee, wie doet da nu?

Ik begon al te denken: wat is hier in hemelsnaam toch aan de hand vandaag?!

Pas toen ik thuiskwam en onze megagrote tuin zag (die we in het echt dus niet hebben), begon ik het door te hebben. Wacht eens even… Hier klopt iets niet… Ik moet aan het dromen zijn. Dit is niet echt. Het is niet écht!

En met dat besef werd ik kiplekker wakker.

En weet je wat me nog meer een goed gevoel gaf?

De werken in onze straat zijn nu volop begonnen en ja, da’s vervelend.

Geregeld davert heel ons huis, er is de hele dag lawaai en het is een spannend avontuur om je overdag buitenshuis te wagen.

Mààr… Aangezien er nu een heel stuk straat afgezet is, is er ook (zo goed als) geen verkeer, dus voor en nadat de werkmannen beginnen is het… 🎶zo heerlijk rustig!🎶

Én ik heb deze voormiddag ook ons dorp zowat doorkruist in afwachting van de thuiskomst van de kids, wandelen, efkes op een bankske zitten lezen, nog een beetje wandelen,… Nóg ne keer 🎶zo heerlijk rustig!🎶

Ik wou je een beetje laten meegenieten van de vogels en de kikkers. Nevermind het geluid van de wind, nevermind het geluid van verkeer in de verte, nevermind het beeld en nevermind da stukske van mijn vinger dat ik blijkbaar meegefilmd heb, het gaat om het geluid van de dieren.

(Oeps, blijkbaar kan ik maar één filmpje bij mijn bericht plaatsen, ik probeer de kikkers in de opmerking te krijgen.)

Raar maar waar: met mijn opgeladen batterijtjes klinken die werken nu plots niet meer zó ongelooflijk overweldigend luid…

(By the way: dat spannend avontuur is nu ook weer niet zó spannend en avontuurlijk, hoor. De mannen in en rond die drie kranen die daarnet tegelijk bezig waren houden de boel uiteraard goed in de gaten en doen teken of het veilig is om ons over de werf te wagen. Enkel opletten dat we niet in putten en groeven trappen want die zijn natuurlijk métersdiep (not 😂) en daar zouden we van ze leven nie meer uit geraken!)