Kaartlegging

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ergens in het middelbaar was een klasgenote aan tarotkaarten geraakt. Uiteraard wou ze die eens op mij uitproberen. Vond ik spannend. Alleen trok ze een kaart waardoor ik helemaal van de kaart was. Kweeniemeer, de dood, of de gehangene of zo. We interpreteerden het natuurlijk letterlijk. Terwijl je het symbolisch moet vertalen.

In elk geval, ik moest er niet meer van weten, tientallen jaren. (Decades! Alsof een stokoud vrouwtje dit schrijft…)

Tot een paar jaar geleden voor het eerst een set orakelkaarten naar me riep in een boekenwinkel. (Heb ik vast al over verteld.) Die voelden voor mij zachter aan dan de echte tarot. Met duidelijke raad in plaats van symbolische interpretaties.

Ik heb er al veel deugd van gehad. Ik snap ook niet goed hoe dat werkt. Ik stel een vraag en, I don’t know, “het Universum” laat me steeds net die kaart omdraaien die op dat moment het meest passend antwoord is en waar ik mee aan het werk kan.

Een week of twee geleden stelde ik de vraag wat op dat moment het beste was dat ik kon doen voor mezelf, wat er nodig was om me zo goed mogelijk te voelen en verder te raken “op mijn weg”.

Er vlogen tijdens het schudden twee kaarten uit: Natuur (du-uh, hoeveel mensen hebben dat de laatste tijd al gezegd: nog veel meer in de natuur vertoeven, verbinden met de kracht van Moeder Natuur, tenslotte zijn mensen ook een stukje natuur) en Zuivering (wat niet per se alleen op het lichamelijke hoeft te slaan, emotioneel, gedachten, patronen, gedrag,…, alles kan gezuiverd worden). Ik wist dus wat te doen.

Maar ik wou het vooral hierover hebben:

Ik had plots voor het eerst zin om een verleden-heden-toekomst-legging te doen.

Verleden: Prioriteiten. Ik moet toegeven: ik weet (nog) niet goed wat ik met die verleden-kaart aan moet. Zal ik me nog wel eigen maken met te oefenen, zeker? Ik veronderstel dat ik prioriteiten gesteld heb (of niet) die dan gevolgen hebben voor het heden. Of zo.

In het boekje Opgestegen Meesters van Doreen Virtue staat bij deze kaart wel ook nog iets over doen waar je hart ligt, beginnen, ook al weet je nog niet hoe. (Hoe grappig is het dat ik een paar weken eerder plots het gevoel had dat ik echt workshops wil gaan doen, al wist ik nog niet goed hoe of wat (of waar ik de durf zou halen!). Heb ik eerder al heel summier in een blog vermeld met dezelfde mededeling als nu: vertel ik later wel eens over.) En dat tijd en energie investeren in je prioriteiten investeren in jezelf is.

Heden: De Macht Van Vreugde. Dingen die je met vreugde doet gaan natuurlijk altijd veel sneller, beter, moeitelozer. Als dingen vanzelf gaan en je plezier schenken is dat volgens sommigen op zielsniveau een teken dat datgene is waarvoor je hier bent. Kan ik me wel in vinden: als ik klanten masseer lijkt het ook vanzelf te gaan en het schenkt me telkens weer vreugde en voldoening als ze daarna helemaal ontspannen zijn.

Ik interpreteer de kaart echter graag ook zo: je kan ook zelf ergens vreugde in steken of bewust ergens vreugde in vinden. Het leven valt me zoveel makkelijker als ik niet alleen wolken maar óók die silver lining zie, waar ze het in dat Engels spreekwoord over hebben.

Toekomst (wat zou komen na het volgen van je huidige pad in combinatie met de Heden-kaart): Positieve Verandering.

Ik heb inderdaad wel vaak het gevoel al veranderd te zijn. Zoals een baby uit zijn kleertjes groeit, dat ik ook uit sommige dingen gegroeid ben, en dat ervaar ik als… niet altijd makkelijk maar wel nodig en uiteindelijk positief.

In het boekje Opgestegen Meesters van Doreen Virtue staat nog wat meer raad bij deze kaart die heel erg binnenkwam bij mij:

*Niet meer uitstellen en niet meer perfectionistisch zijn.

*Niet alles ineens willen, babysteps.

*Ritme of schema aanpassen, vaker bezig zijn met je prioriteiten.

*Assertief zijn en nee zeggen tegen afleidingen op/van je weg.

Ik bedoel… Huh? Kan het nog meer passen bij mijn huidige situatie?

Waarom ik dit vertel? Ik laat mijn getrokken kaarten altijd liggen als gentle reminder, tot ik het gevoel krijg een andere vraag te willen stellen.

Toen ik ze gisteren opruimde kwam zomaar ineens de gedachte “deel dit met anderen, dit geldt voor iedereen!” in mijn hoofd.

Dus bij deze. Ik weet dat het weer een lange geworden is, maar lees je deze blog nog eens, deze keer met jezelf in het achterhoofd? Wie weet helpt het jou ook met of bij een volgende stap…

Ik zou zeggen, luister vooral naar je hart, je buikgevoel, je innerlijke leiding…

Laat gerust weten wat het met je doet/deed!