Kliederen met haarverf en brownies

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik had nog maar twee keer mijn haar laten kleuren. Of ik te gierig ben op ons geld en te zuinig op mijn tijd om dat om de één à twee maanden te laten doen?
Mja, ook wel, veronderstel ik.
Ik vraag me vooral ook af wat dat doet met je haar.

Dus toen ik de vorige keer op Kudzu.be was, de eco-webshop waar we al verschillende keren een bestelling op deden, en zag dat ze iets hadden om je haar te kleuren klikte ik daar op.
https://www.kudzu.be/nl/haarkleuring
HennaBrownies! Verpakkingsvrij en met natuurlijke ingrediënten, proberen!

Ik vond het wel spannend, hoor, zo voor de eerste keer thuis mijn haar kleuren, handig als ik ben (uhum)…

Ik waste mijn haar eerst met een zachte shampo, zoals aangeraden op de website zelf.
https://hennabrownies.com/verven-in-vier-stappen/

Dan raspte ik de brownie in een vuurvaste kom en deed er roerend heet water bij tot ik een papje bekwam dat smeerbaar was. Ik vulde nog een kom met heet water om die kom op te zetten om het warm en smeerbaar te houden.
En vertrok naar de badkamer.

Ik legde overal oude handdoeken. Ken uzelf, zeggen ze dan. (Ik ben er alsnog in geslaagd om de kast en de vloer vuil te maken, hoor. Gelukkig wel supergemakkelijk af te kuisen.) En ik begon eraan. Met een siliconen bakborstel, haha…

Lok per lok smeerde ik van het browniepapje zo dicht mogelijk tegen de haarwortels en nog wat verder. Toen ik ongeveer halverwege de voor-/bovenkant was kwam mijn man, die in de tuin aan het werken was, eens kijken. Moet ik verder doen, vroeg hij, en ik gaf hem het borsteltje.

Na toch wel zeker vijftien seconden begon het kind in mij te trappelen, ikke zélf doen!
Dat heb ik natuurlijk niet écht gedaan, ik heb vriendelijk (hoop ik toch) gezegd dat ik het eigenlijk graag zelf wou proberen en dat ik hem zou roepen voor de achterkant, mocht het niet goed lukken. (Tenslotte had ik hem de dag ervoor zelf gevraagd of hij me wou helpen, ik mag toch niet boos zijn op hem omdat hij naar me luistert, hé.)

Slechte coördinatie of niet, het is me toch gelukt. Wat ik over had verdeelde ik zo wat over de lengtes van mijn haren, voor de zekerheid, zie dat ik alleen vanboven gekleurd haar had en de rest niet…
(Oké, ik heb niet goed opgelet bij de kapper.)

Toen ik klaar was deed ik een douchemuts over mijn in elkaar gedraaid haar, daar een handdoek over en bedacht wat ik zou doen in dat (minstens) een uur dat het goedje moest intrekken. Een gezichtsverzorging! Met mini-sauna en alles. (Kom heet water, wat kruiden erin, hoofd erboven, handdoek erover.)
Da’s misschien nog een gat in de markt: gezichtsverzorging bij de kapper tijdens het wachten!

Dan nog vlug even een wasje insteken, vaatwas,…
(Voordeel van naar de kapper gaan is dat je een paar uur weg bent van alles, zouden de meesten zeggen, maar ik was blij dat ik dat in afwachting kon doen…)

En toen was het zover. Ik sprong in de douche, waste grondig mijn haar, en ontdekte de voordelen van dat bij de kapper boven een wastafel te doen. Het hing overal! Gelukkig wel weer heel makkelijk af te kuisen, gewoon water over sproeien en ’t was weg.
Nog wat conditioner laten intrekken terwijl ik me douchte. (Wat ook verpakkingsvrij bestaat! Nog even reclame maken, hihi, deze gebruik ik momenteel, ruikt heerlijk: https://www.kudzu.be/nl/solide-conditioner-droog-haar-helemaal-shea )
Uitspoelen, klaar.

Weet je nog dat ik een hele tijd geleden schreef dat ik mezelf wou leren mijn haar mooi te brushen? Ja. Dat heb ik toch verschillende weken volgehouden tot ik het de moeite niet meer waard vond. Ik laat het weer gewoon drogen “an de stoake”.
Dus moest ik een paar uurtjes geduld hebben voor ik het resultaat goed kon zien.

Ik was er héél tevreden over! Het uitgroeiverschil tussen donker en iets lichter kon je helemaal niet meer zien, alles was mooi egaal gekleurd, en de enkele grijsjes zijn een net iets lichtere kleur bruin, net highlights!

Kudzu, verwacht maar een nieuwe bestelling haarbrownies!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.