Knuffels en zonnetjes

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ik sprak gisteren onverwacht met iemand af voor een uurtje babbelen.

En het kan gewoon niet anders: als we elkaar zien of als we terug naar huis gaan móeten we gewoon knuffelen, we kunnen het niet laten.

Ik zei het haar ook: ik kan daar zó van genieten, van een echte, oprechte, welgemeende knuffel. Dat dóet gewoon iets met me.

Ik moest even zoeken naar de woorden om te omschrijven welk beeld en welk gevoel dat bij me oproept.

Alsof we elk ons lichtje in ons dragen, en bij een gewone knuffel blijft dat zo, maar bij zo’n echte, hartelijke, deugddoende knuffel lijkt het of onze lichtjes samensmelten en samen zelfs nog groter worden!

Vond ze zo mooi omgeschreven dat ik dacht: ik schrijf het hier ook eens op.

Stel je voor dat we uit liefde en vriendschap allemaal onze lichtjes kunnen doen groeien!

Ik zag het al helemaal voor me. Alsof je op zo’n vanuit de lucht genomen foto naar beneden kijkt in het donker en hier en daar wat straatlantaarns ziet oplichten, en plots verdubbelen die. Of wie weet, wordt het nog een veelvoud daarvan!

Ik zou dus zeggen: Shine bright!

Niet “like a diamond”, want die reflecteren alleen maar een ander zijn licht.

Schijn sterk en helder als een zonnetje!

🌞