Komt goed

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Als het in het echte leven te druk is (of ik me er nu bewust van ben of niet), dan krijg ik in mijn droomleven vaak iets MS- of Menière-gerelateerd. En in die droom vind ik mezelf dan enorm te beklagen, met “zo érg dat dit weer gebeurt” en bang zijn en “waarom ik?” en zo. Het voelt ook altijd zo echt, en alsof het voor altijd zo zal blijven…

Ook nu heb ik weer die droom gehad. Ik was enorm draaierig, kon mijn ogen niet open houden van vermoeidheid maar ook omdat dan de hele wereld mee draaide, kon bijna niet rechtop blijven, raakte bijna niet vooruit,…

Toen ik wakker werd was ik nogal in de war. Ik moest eerst beseffen dat ik nu terug in de echte wereld was, en dat er niets aan de hand was, maar het zinderde nog na en liet me niet los.

Die droom ook altijd… Ik hààt die droom! Àltijd hetzelfde!

Jamaar, hela, wacht eens even…!

Het was níet hetzelfde! Deze keer was ik er in mijn droom eigenlijk redelijk gerust in. Zo van, ik heb dit nog meegemaakt, geen probleem, gaat wel weer over, zoals altijd, even doorbijten, komt goed.

Ik interpreteer die droom dan maar als een boodschap aan mezelf, als hoop en troost, en om er altijd vertrouwen in te houden:

Ook al ga je door een slechte periode: het komt weer goed.

(Je mag mijn droomboodschap gerust lenen en op jezelf, het leven en de wereld toepassen.😉)