Koud douchen

Sandra Rogiers Relax Body Mind Leave a Comment

Vandaag stel ik iets voor wat bijna niemand meteen aangenaam vindt: koud douchen!

Het heeft zóveel voordelen, onder andere:

het bevordert de bloedstroom,

kan ook het lymfesysteem stimuleren waardoor het makkelijker afvalstoffen kan afvoeren,

het stimuleert je immuunsysteem,

je ontdekt dat je meer aankunt dan je denkt (en dit kun je meenemen naar buiten de douche),

je wordt er wàkker van!

Ik raad het niet aan bij een zwak hart of een zwakke gezondheid, en ook niet als je het voordien al erg koud hebt, het is niet de bedoeling dat je er extreem koud van krijgt…

Hoe begin je eraan?

Koud douchen zou het meest effect hebben als je het twee minuten doet, zelf deed ik dat stap voor stap:

In het begin liet ik de thermostaat gewoon op de normale warmte staan, wachtte niet tot het water warm werd, maar stapte meteen in de douche, nam de douchekop en richtte die op mijn voeten tot het water niet meer koud had. Daarna douchte ik normaal en spoelde ik op het laatst koud af.

Da’s al een begin!

Daarna kun je de thermostaat op koud zetten en steeds wat hoger gaan met de douchekop. Voeten, onderbenen, bovenbenen, bekken (daar ben ik zelf lang blijven hangen voor ik er naar adem happend in slaagde hoger te gaan), buik, armen, borst. Zelf doe ik mijn hoofd niet koud, dat vind ik echt onaangenaam, en je kiest altijd zelf hoe streng of strikt je dingen willen toepassen.

En eenmaal dat lukt, kun je overstappen naar je volledig koud douchen. (Zelf was ik mijn haar daarna met lauwwarm water, en daarna nog even koud afdouchen.)

Als je het probeert: doe maar op jouw manier en op jouw tempo, maar je zal er in elk geval snel de voordelen van ondervinden!

Wàrme groetjes… ????????????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *