Liefde versus angst

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik voelde me een maandje stùkken beter dan ik me al tijden gevoeld had.
Lag het aan de zon? Aan het feit dat ik nu meer en een heel ander contact heb met mijn kinderen? Aan het feit dat ik nòg meer nadruk op weerstandsverhogende voeding, drank en activiteiten leg? Aan het vertragen, een zekere druk die wegviel? Ik weet het niet. Om het even, ik was er blij mee en genoot ervan.

Tot ik me verdiepte in het nieuws.

Ik heb jàren niet naar het nieuws gekeken. Het was toch altijd maar miserie en bangmakerij. Ik voelde me achteraf toch steeds alleen maar triestig, angstig of boos om alle onrechtvaardigheid.

Met die Corona ben ik terug meer en meer naar het nieuws beginnen kijken. Ik wou niets missen van nieuwe info of andere maatregelen. Ik vertoefde ook steeds vaker en langer op Facebook en dergelijke.

Met als gevolg dat mijn humeur, energie, gedachten en zelfs lichamelijke toestand ook meer en meer die toer opgingen.

Angst, boosheid, frustratie en wanhoop wonnen het de laatste tijd geregeld van mijn natuurlijke staat van liefde, hoop, geloof, vertrouwen en verbondenheid.

Ik kreeg er genoeg van. Angst en stress verzwakken je immuunsysteem. Terwijl een sterke weerstand zeker nu van groot belang is.
Angst trekt mijn energie naar beneden.

Ik focus weer op mijn positieve waarden.
Liefde. Liefde is sterker dan angst. Vertrouwen. Geduld.

Of dat me allemaal kan beschermen tegen Corona, weet ik niet, maar nù, op dìt moment voel ik me in elk geval terug veel beter. Humeur, energie, gedachten en zelfs lichamelijke toestand.

Het doet me een beetje denken aan een tekstje dat ik ooit las.
Dat licht sterker is dan duisternis. Als je ’s avonds laat de gordijnen open laat valt de duisternis niet binnen, nee, het licht strekt zich uit tot buiten.

Zo voel ik het een beetje met hoop…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.