Liefdesvisualisatie

Sandra Rogiers Relax Body Mind Leave a Comment

In tijden waar angst en verdeeldheid heersen is het dubbel zo belangrijk te blijven focussen op liefde. In de eerste plaats in het dagelijks leven.
Maar ook in mijn meditaties neem ik dit graag mee.

In je eentje mediteren doet al heel wat. In groep mediteren, ook al is dat elk vanuit zijn eigen huis, versterkt dit nog. Met hoe meer, hoe krachtiger. Ik ben ervan overtuigd dat we die vibe doorgeven via het collectief bewustzijn.
(https://relaxbodymind.be/collectief-bewustzijn/)

Ik schrijf even voor je uit hoe die liefdesvisualisatie eruit kan zien (kàn, zeg ik, want het staat je uiteraard vrij om op jouw manier liefde uit te stralen), en dan kun je beslissen of je morgen graag mee doet met de groepsmeditatie(s)…

Zoek een plaatsje waar je even rustig kunt zitten. Of dat nu in volle lotushouding is (lukt mij ook niet, hoor!), in kleermakerszit of gewoon op een stoel met je voeten stevig op de grond, maakt niet uit, als je maar het contact voelt met moeder Aarde.

Zet je timertje op 20 minuten, of minder als dat voor jou aangenamer is, alle beetjes helpen.

(O ja, en ken je dat verhaaltje van die magische kookpot die overstroomt tot de pap het hele dorp vult? Dàt beeld…)

Leg je handen ontspannen op je benen. Adem enkele keren diep en traag in en uit.

Verplaats dan je handen naar je hart en word je bewust van alle liefde die daar huist. Je mag zelf kiezen hoe jij dat voelt of ziet. Een helder gouden wit licht? Een krachtig roze? Dat warme gevoel? Een soort energie? Simpelweg het woord liefde zelf? Gebruik je fantasie…

Voel hoe liefde je hele hart vult.
Stel je dan voor hoe die liefde zich langzaamaan door je hele lichaam verspreidt en je hele lichaam vult.
Je hebt zelfs zóveel liefde dat je lichaam niet ruim genoeg is om al die liefde te bevatten, het stroomt over en ook de kamer waarin je je bevindt wordt gevuld met liefde.
De kamer loopt ook over van liefde, tot je hele huis vol is met liefde.
En je tuin.
En daarna je straat.
Je stad.
Je provincie.
Je land.
Heel Europa.
Je liefde blijft maar stromen, over land en oceanen heen, tot de hele wereld bedekt is met liefde.
Stel je voor dat jouw liefde iedereen op de hele wereld bereikt…

Hou dat gevoel vast, zolang je zelf wil.

Adem dan nog eens enkele keren diep en traag in en uit. Word je terug bewust van waar je je bevindt. Wiebel met je tenen en je vingers. Rek en strek je goed uit. Open je ogen… En neem dat gevoel met je mee…

Heb je zin om mee te doen in groep? Zelf ga ik hem morgen 2 keer doen, om 8 uur (2-3 uur later dan ik gewend ben, maar ik wil de minder-vroege-vogels ook de kans geven mee te doen!) en om 20 uur. Lijkt me leuk om een nieuw seizoen in te zetten met veel liefdesenergie.
Kies je een tijdstip uit? Of doe ze allebei mee!

Delen is lief!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.