Look what you made me do

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik ben nog eens Een NIEUWE AARDE van Eckhart Tolle aan het lezen.
Ik zit aan het stukje waarin hij zegt dat we met zijn allen te veel vanuit ons ego leven.
Boos zijn op een ander, je gelijk forceren, de schuld op een ander schuiven, vooroordelen voor waar aannemen, allemaal omdat wij ons dan beter voelen over onszelf.

Even later zag ik een film waarin iemand “Look what you made me do!” zei. Toen moest ik daar natuurlijk aan denken. Ze had het helemaal zelf gedaan, maar als ze de ander, maar vooral zichzelf, kon wijsmaken dat het zijn schuld was, dan voelde zij zich ietwat beter.

En de dag ervoor had ik een YouTube-filmpje van Eckhart gezien waarin hij erop wees dat de verteller van een verhaal altijd de held is, altijd het slimste idee had, altijd gelijk heeft.

Het ego wil zich graag boven een ander plaatsen om zich goed te voelen.

Als we nu eens met zijn allen voorbij al die dingen zouden kijken, uiterlijkheden, vooroordelen, gedrag, fouten, en de mens erachter zouden zien, zou het er dan vrediger aan toe gaan? In de wereld, maar ook in ons binnenste?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.