Maak je niet druk om iets waarvan je nu nog niet weet hoe het zal verlopen

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Eergisterenavond:
Ik, mijn gal spuwend: ‘Kun je dat nu begrijpen? Al die maatregelen die genomen worden, maar voor de afdeling radiologie in het ziekenhuis kun je geen afspraak maken, het is vrije raadpleging. Dat gaat daar een stormloop zijn en we gaan opeengepakt in de wachtzaal zitten!’
Mijn man, sussend, want hij kent mijn buien al een beetje: ‘Ach schat, je bent je al druk aan het maken over iets waarvan je nog niet weet of het zo zal zijn. Gewoon afwachten. Je zult morgen wel zien.’
Ik, want ik ken zijn buien ook al: ‘Ahà! Maar dàt ga ik onthouden dat je dat gezegd hebt!’
Hij: ‘Jamaar, je gaat mijn wijze raad toch niet tegen mij gebruiken, hé?’

Haha… Da’s inderdaad wijze raad. Een raad die ik zelf geregeld geef aan anderen. Maar af en toe is die blijkbaar niet zo makkelijk toe te passen voor mezelf. Vergeet ik dat even, “in the heat of the moment”.
Of ik zaag ook graag ne keer. Dat kan ook.

Het was gisteren inderdaad best wel kalm op de afdeling. En uiteraard stonden de stoelen in de wachtzalen ver uit elkaar.

Eerste stop: RX. Ik moest niet lachen op de foto’s. (Haha.) Maar ik moest wel lachen om de laatste. Toen moest ik mijn hand op een bepaalde manier op de plaat leggen, met de top van mijn duim en wijsvinger tegen elkaar. En dan zie je een foto tevoorschijn komen van de botten van je hand die gebaren dat alles “oké” is. En dat was het ook. Geen barstjes te zien.

Tweede stop: echo. Daar vermaakte ik me door op het scherm mee te volgen en steeds veranderende monstergezichtjes op te merken.
Verdict: zeer gezwollen verrokken ligamenten.

Dat wordt intapen en mijn vingers zoveel mogelijk zwichten. Zou zo’n drie-vier weken duren.

Upside to the downside: Zoonlief sprong direct recht om te helpen met een aantal dingen. Hij heeft deze week namelijk geen schooltaken en dus tijd over waarin hij zich anders zou vervelen. We zien dan wel hoe volgende week verloopt.
Ik hoor de stem van mijn ventje nog: me nog niet druk maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.