Macaroni met kaas en hesp

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Het zijn sowieso moeilijke tijden voor de studenten, en dan nog eens examenstress erbovenop…
Ik nam me voor hen in de examenperiode eens flink te verwennen met hun lievelingskostjes. Wat enerzijds nogal saai is voor mij, maar anderzijds ook wat creativiteit vergt. Als ik hen groenten wil voeren, in elk geval, want dat staat bijna niet op hun lijstje.
Dus… soep vooraf, of toch steeds weer die enkele soorten groenten die ze graag lusten erbij, of onherkenbaar verwerkt in de maaltijd…

Eergisteren maakte ik deze pastaschotel:
500 gram macaroni
2 bloemkolen, in roosjes
8 sneetjes gekookte ham, in vierkantjes gesneden
200 gram geraspte (geite-)kaas
Zout, peper, nootmuskaat

De bloemkolen net onder water zetten en gaar koken.
De pasta koken.
Eventueel wat water van de gare bloemkolen in een kan gieten zodat de saus zeker niet te dun is, je kunt altijd nog wat terug bijvoegen.
Bloemkool met kookvocht mixen.
Kruiden en 2/3 van de kaas doorroeren.
De pasta erdoor roeren.
(Hier maakte ik al een schaaltje voor mezelf, zonder vlees.)
De ham erdoor roeren en het geheel in ovenschalen gieten.
De rest van de kaas erover strooien en nog even onder de grill tot de kaas wat bruin wordt.

Smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.