Maskers

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik ben nu in stukjes en beetjes de reeks Around The World In 80 Days aan het kijken. Ze zonden dit uit op BBC First (een zender waar ik normaal nooit naar kijk maar om één of andere reden werd ik daar naartoe getrokken net voor ze de eerste afleveringen gingen uitzenden).

SPOILER ALERT

(Al ga ik eigenlijk niet echt veel verklappen, maar je weet maar nooit dat iets wat ik schrijf je zin om te kijken wegneemt…)

De kinderen wilden er graag over praten, want ze hebben allebei het boek moeten lezen voor de Franse les. Maar ze moeten wachten tot ik alle opgenomen afleveringen gezien heb. Bovendien is in hun boek het verhaal op zich (waarschijnlijk) hetzelfde, maar de reeks is blijkbaar met andere personages.

En daar gaat het mij ook voor een groot deel om. De personages.

Natuurlijk, het gaat om volhouden en doorzetten en wilskracht en samenwerken en tegengewerkt worden maar toch doorgaan en vriendschap en vergeving en moed en durf, maar soms leer ik ook gewoon iets van de karakters in films of series. Of word ik in elk geval herinnerd aan dingen.

Zoals: There’s more than meets the eye. Of deze: You can’t judge a book by its cover.

Oftewel: je weet nooit op het eerste zicht wat mensen drijft, wat achter hun handelingen of gedrag zit, wie of wat of hoe ze ten diepste zijn.

Soms heb je een bepaalde indruk van mensen maar heb je niet door dat dat een (bewust of onbewust) masker is. Soms hebben mensen dingen meegemaakt waardoor ze niet meer helemaal zichzelf durven/willen/kunnen zijn.

En soms zijn mensen zodanig gewoon iets op een bepaalde manier te doen of zien, want ze hebben nooit anders geweten in hun omgeving, tot ze er door anderen op gewezen worden dat het ook anders kan of zelfs zou moeten.

Dat was het eigenlijk. Wat ik daarover wou meegeven.

En nu vraag ik me af hoe vaak en in welke situaties ik dat doe. Bewust of onbewust een masker opzetten omdat ik niet mijn ware ik kan/wil/durf tonen…

Of wat ik allemaal op steeds dezelfde manier doe, uit gewoonte, wat eigenlijk best wel anders zou kunnen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *