Mensen veranderen

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Toen we ons huis kochten hebben we er heel bewust op gelet dat er niet te veel grond bij was. Een gazon voor en achter, dat was voor ons meer dan voldoende, qua ruimte én qua werk.

Groene vingers? Wat is dat? Bah, was maar vlug dat groen van je handen!

We zijn daar al heel wat in geëvolueerd. Beetje bij beetje benutten we het klein stukje achter ons huis steeds meer.

Gisterochtend ben ik om slaplantjes geweest. En ik heb me laten verleiden tot nog één en ander. (Niet té veel, ik heb me ingehouden. Tenslotte willen we ook nog wat gras overhouden, blootsvoets op gras wandelen is veel te leuk!)
Heb ik meteen geplant.

In de namiddag mocht ik bij een vriendin nog enkele plantjes ophalen die ze op overschot had. Heb ik voorlopig in de schaduw laten staan, het was me al te warm voor al dat werk.

Vanochtend sprong Zoonlief recht, hij had wel zin om te helpen de rest van de planten een plekje te geven. Lekker in de aarde wroeten, vuile handen, vuile voeten, vond-ie leuk!
Zonder dat hij het besefte was hij heel “aardend” bezig.

Daarna moest er nog geplukt worden. Mmm, weer een verse lading bessen…
(Als ik dan ook nog bedenk hoeveel we elke dag besparen… Bessen zijn best wel duur. Maar als je er zelf de tijd moet in steken om ze te plukken besef je wel waarom…)

Blij dat we zo veranderd zijn, anders hadden we hem (en onszelf) het plezier van tuinieren ontzegd.

O, nog iets: vroeger begreep ik niet zo goed waarom mensen hun oogst op Facebook toonden. Nu wel natuurlijk. Intussen ervaar ik net datzelfde trotse, gelukkige gevoel, die voldoening, van wat je uit eigen tuin haalt.

Mensen veranderen! Wie had dat gedacht!

Hmmm… Kan je eigenlijk wel doortrekken naar andere vlakken…
Iemand beoordelen op basis van hoe die “vroeger” was of deed, veel kans dat je er ondertussen een beetje naast zit. Of dat nu over anderen gaat of over jezelf. Veel kans dat er intussen al iets veranderd is… Dat jìj veranderd bent…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.