Mijn ervaringen gisteravond tijdens de visualisatie

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

We hadden gisteren nog bezoek, maar alsof ze aanvoelden dat ik om acht uur wilde gaan mediteren, vertrokken ze tien minuten eerder. (Anders had ik me even geëxcuseerd, hadden ze wel begrepen…)

Ik stak een kaarsje aan, zette een rustig muziekje op en ging zitten op mijn kussentje.
Al na enkele minuten begon ik dingen te voelen. Blijdschap die in mijn buik opborrelde en naar boven schoot naar mijn keel om eruit te kunnen. Een vlaag liefde die me overspoelde, fysiek bijna, alsof ik in de zee stond en een grote golf tegen me aan botste.

Was dat omdat ik me verbonden voelde met anderen die ook meededen? Voelde ik tien- of misschien wel honderdvoudig terugkeren wat ik uitstuurde?

En toen kwamen spontaan beelden naar boven. Een heldere blauwe lucht. Tuinen vol biologische groenten en fruit. Naast “zieken”huizen om gebroken benen en zo te herstellen, ook gezondheidshuizen. Knuffelende mensen. Mensen vol vertrouwen. Vrije energie. Enorm veel natuur. Blije, gelukkige kinderen. Minder fabrieken, maar meer mensen die hun eigen gaven en talenten ontwikkelden, voor zichzelf en voor anderen. Enzovoort.

Ook wel rare dingen. Politici die voor mijn ogen vervaagden, en er wat voor in de plaats kwam? Ik weet het niet goed, ik kan het niet goed in woorden vatten, het was meer een gevoel. Van rekening houden met elkaar. Van er zijn voor elkaar, zonder eigenbelang, zonder geldelijk gewin. Alsof alles zowat vanzelf ging, uit verantwoordelijkheidszin of zo. En ook het beeld van een soort dorpsoudste, maar ook weer niet helemaal…

(Ik heb trouwens een leuke meme gevonden die mooi uitdrukt hoe dat voelt, dat niet neergeschreven krijgen:)

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'My story in my head. My story when I try to write it down. V TE @awesomelibrarians'

En ook school… Nog zoiets wat ik niet goed kan verwoorden… In elk geval een heel ander “leersysteem” dan nu…
Ik zag onder andere dat kinderen elk zichzelf konden en mochten zijn…

Na een tijdje was het gedaan met beelden en gevoelens die opkwamen.

Amai. Ik heb al een tijd niet meer zó goed geslapen als vannacht.
Zelfs mijn gezinnetje merkte dat ik vanochtend veel opgewekter was.

Nu ben ik benieuwd naar jouw ervaringen. Hoe heb jij gemediteerd, gevisualiseerd, uitgestraald en uitgestuurd? Hoe voel(de) je je?

En doe je vanavond/morgen/overmorgen/… ook weer mee? 🤩