Mindfulness en ontsnappen

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik hoorde een bonk. En daarna mijn zoon die huilde. Hij had pijn, dat hoorde ik direct. Ik ging meteen kijken. Hij lag op de grond en hield zijn hand aan zijn bebloede voorhoofd. Dat hij constant heel vreemd “oeioei, oeioei” zei terwijl ik hem nog nooit zo gehoord heb, daar lette ik even niet op. Ik vroeg me alleen ferm geschrokken af wat er gebeurd was en hoe erg het was.

Ik bukte me om de wond van naderbij te bekijken. En er gebeurde iets raars: hij zag er ineens jonger uit. Ik week achteruit om zijn gezicht goed te bekijken en hij zag er nóg jonger uit. Ik stond recht om mijn man te halen en tegen dat ik helemaal rechtop stond was hij zowat een baby.

Hoe kan dat? Wat gebeurt hier? Dit kan niet. Dit klopt niet. Dit kan niet echt zijn. Ik moet aan het dromen zijn.

En ik schoot wakker.

Ik maak het meer en meer mee dat ik in mijn droom besef dat ik maar aan het dromen ben en dan wakker schiet. Vooral als ik een nachtmerrie heb, ben ik daar heel blij mee.

Hoe bewuster ik overdag leef, hoe bewuster ik ’s nachts leef, geloof ik.

Overdag bewust zijn van waar ik mee bezig ben, van wat ik hoor en zie, wat ik doe of lees, van wat ik allemaal in me opneem of waar ik me van afsluit, kan er blijkbaar voor zorgen dat ik, als ik slaap, de dingen ook bewuster beleef…

Dubbel winst: overdag meer mindful leven en ’s nachts makkelijker wakker worden en ontsnappen uit rare dromen.

Probeer je eens of het bij jou ook zo werkt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.