Misosoep op zijn Sandra’s

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Naar het schijnt ontbijten Japanners heel gezond met misosoep. Had ik ook wel eens zin in. Eerst verschillende receptjes opgezocht en gelezen, en dan mijn eigen ding gedaan.

6 cm kombu (is een soort zeewier waar bouillon van getrokken wordt)
6 gedroogde shii-takes
2 preien
2 grote wortels
1 kopje rode linzen
2 lepels donkere miso-pasta

De kombu en de paddestoelen in een kookpot leggen, een goeie liter water over gieten (nog niet verwarmen), en laten wellen.
In een pot apart (want echte Japanners schijnen hun kombubouillon niet te laten koken om alle enzymen te bewaren) fijngesneden wortel en prei doen.
De shii-takes uit het water vissen, dun snijden, bij de groenten voegen en alles beetgaar stoven.
Intussen de linzen koken, en het kombu-water op het fornuis zetten.
Als de kombu-bouillon nét niet kookt, van het fornuis nemen en de miso-pasta erdoor roeren.
Groenten en linzen bijvoegen.
Smakelijk, op uw gezondheid!

(Ik moet toegeven dat ik er met lange tanden aan begon, want het ruikt een beetje speciaal, maar het was verrassend lekker!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.