Mogen werkgevers niet méér beslissen?

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Soms heb ik zin om te zeggen: jullie zijn àllemaal ontslagen!

Als een werkgever merkt dat een werknemer zijn CV niet kan waarmaken, dat zijn sollicitatie mooie praatjes waren, dat hij dingen beslist en doet waar je niet mee akkoord gaat, dat hij postjes creëert waarvan je je kunt afvragen of ze nu echt nodig zijn, dat hij maanden en maanden en maanden betaald wordt terwijl hij de situatie gewoon rekt en niet echt doet waarvoor hij aanvaard werd, (of als hij binnenglipt zonder selectieprocedure,) dan zijn er toch gevolgen?

O ja, voor als je het nog niet doorhad: ik heb het over ministers. Eigenlijk ben ik niet de juiste persoon om daarover te praten want ik volg de politiek amper. Net door al het bovenstaande en meer. Ik weet er dus eigenlijk niet genoeg over om mij te mogen uitspreken (dus: correct me if I’m wrong), maar ik voel wel dat er ergens iets niet klopt. En ik vraag me af hoe lang dit nog zo verder gaat.

Tenslotte zijn wij toch hun werkgever? Als ze betaald worden van ons belastinggeld?

En over belastinggeld gesproken, we moeten op vanalles en nog wat belastingen betalen en er worden er alsmaar meer uitgevonden, ik vind dat de bevolking meer inspraak zou moeten hebben waar dat naartoe gaat. Ik zou het wel weten, hoor.Sociale sector. Kinderen, zieken, ouderen. Gezondheid promoten. Kunst en cultuur. Noem maar op, je weet wel waar ik naartoe wil…
(En ja, ik ben me ervan bewust dat er ook geld nodig is voor pakweg wegenonderhoud en zo. Maar laat me even dromen.)

Momenteel is het alsof je met je zuurverdiende centjes naar de bank gaat om te beleggen en je ontdekt dat het naar instellingen gaat waar je helemaal niet achter staat in plaats van te investeren in broodnodige, nuttige initiatieven.Is er niet iemand die slimmer is dan ik die een heel nieuw systeem kan bedenken dat veel meer ten dienste van de bevolking staat?

Helemaal opnieuw beginnen, en we betalen “onze werknemers” normale lonen, zonder buitensporige voordelen. Zouden we dan de juiste persoon op de juiste plaats krijgen?

(By the way: ik ben er wél van overtuigd dat er idealisten tussen zitten die het goed bedoelen en enkel het beste willen voor Jan met de pet, hoor, alleen lijkt hun stem minder luid te klinken… ROEP MAAR WAT LUIDER!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.