Nieuwe perspectieven

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Eerst lockdown, daarna bezeerde vingers, maar ik kan eindelijk terug beginnen met mijn praktijk! Nadat de kinesist dat geadviseerd had, was ik gaan oefenen en zoeken naar hoe zo pijnvrij mogelijk te masseren, en intussen heeft de handspecialist ook zijn goedkeuring gegeven. Met de waarschuwing dat het sowieso nog wel zeker een half jaar kan duren voor de pijn helemaal weg zal zijn, en dat die pijn steeds kan terugkeren bij koud en nat weer.

Dat zien we dan wel weer. Voor nu ben ik gewoon blij dat ik weer mag beginnen. Ik hunker er steeds meer en meer naar mensen te kunnen bijstaan. En niet alleen met ontspanningsmassages, ik maakte ook al reclame voor Bach Bloesemgesprekken, eventueel aangevuld met relaxatietechnieken, en nu zelfs ook voor voedings- en algemene gezondheidsadvies (ik heb er wel bijgezet dat ik geen diëtist ben die zegt hoeveel en wat wel of niet, ik geef enkel adviezen waarbij ik mijn klanten graag wil leren zelf naar hun lichaam te luisteren, zelf te ervaren welke tips hen meer energie en zelfs een beter humeur geven). Ik wéét gewoon uit ondervinding wat een verschil dit kan maken, en ik kan niet wachten tot ik daar meer mensen mee kan helpen.

Nu nog wachten op meer klanten. Een vriendin raadde me aan toch maar eens gesponsorde reclame te maken op Facebook. Ga ik komend weekend doen.

In de maanden dat ik thuis zat heb ik me geregeld afgevraagd hoe ik binnen bepaalde beperkingen toch klanten kan helpen. Vooral als ik weer eens enorm aan het genieten was van een wandeling vroeg ik me vaak af of dat niet zou kunnen: wandelend gesprekken voeren met klanten. Da’s toch win-win: advies én frisse buitenlucht én beweging én binnen de maatregelen. Alleen vroeg ik me ook af of dat wel gedaan werd. Tot ik het onlangs bij een collega zag. Toen besliste ik een mail te sturen naar mijn boekhouder of ik daar iets voor moest doen. (Tenslotte is vanalles en nog wat gereglementeerd.)

En terwijl ik toch mailde stelde ik diezelfde vraag ook over iets anders waar ik al even mee in mijn hoofd zit: of je zomaar e-books mag uitgeven.Een paar mensen hadden me al gezegd dat ik te veel info en kennis zomaar weggeef. Natuurlijk! Het enige wat ik wil is mensen laten weten wat ze zelf kunnen doen om zich beter te voelen! Maar als je onderneming je een pak meer kost dan dat het je opbrengt, begin je je natuurlijk wel te realiseren dat het anders moet. Dus dacht ik: als ik nu eens, aanvullend op af en toe in blogs en op mijn praktijkpagina telkens stukjes te vertellen, alles handig samen zet in e-books? Voeding, meditatie, algemene gezondheid,… Dan kan wie geïnteresseerd is alle info gegroepeerd kopen.

Ik kreeg al heel snel antwoord van de boekhouder: het eerste leek hem geen probleem, die e-books horen aangepast te worden in de KBO, wat zo’n negentig euro zou gaan kosten.
Dus nu moet ik overwegen of ik dat ga doen of niet. Ga ik er genoeg verkopen en dus genoeg aan verdienen om er iets aan over te houden?

En wacht eens… Zou het evenveel kosten om meerdere aanpassingen ineens te doen? Dan zet ik er reiki en energetische behandelingen ook al meteen bij.

Nóg een vertellement: de reiki-lessen worden nog steeds uitgesteld, maar ik voel zó hard die kriebel om bij te leren, verder te werken aan mezelf, te groeien, evolueren, en zo ook weer anderen te kunnen helpen… Dus toen ik ergens reclame zag voor een jaartraining energetische therapieën die binnenkort zou starten was ik meteen enthousiast. Tot ik besefte dat dat telkens een hele dag zou zijn. Dat kan ik helaas fysiek (nog) niet aan.

Een vriendin vroeg me waarom ik niet iets online zocht. Zag ik niet echt zitten, de combinatie online cursus-energetisch iets leren? Toch had ze me het nodige duwtje gegeven en ging ik op zoek. Tamelijk lusteloos, want ik voelde er telkens niets bij. Tot ik op die ene website kwam waarbij zowel mijn buik als mijn hart op slag riepen: Jà! Dàdde! Díe! En dan volgend jaar die andere opleiding!

Het ging om een online reikicursus. Ik wacht nu al lang genoeg, en ik had er echt een goed gevoel bij, dus in plaats van, zoals altijd, er eerst lang over na te denken, te laten bezinken, voor- en nadelen te zoeken, hield ik het bij voelen en heb ik meteen geboekt. Tamelijk zot voor mij. Maar ik zie het enorm zitten.

En als de klanten voorlopig nog wat op zich laten wachten? “Elk nadeel heb ze voordeel.” Dan heb ik meer tijd om me toe te leggen op die cursus!
Ik heb de laatste dagen een paar keer gezegd dat ik het nog één jaar geef om op zijn minst break-even te staan met mijn praktijk, maar ik heb er vertrouwen in dat dat zal lukken. Ik kom er wel. Ik ga ervoor!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.