Nieuws gemist?

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik ben terug beginnen naar het nieuws kijken in het begin van de C-crisis. Uiteraard wou ik weten hoe het evolueerde, ik wou niets missen. Dat veranderde al redelijk snel in: ik kijk om te weten aan welke regels ik mij moet houden.

Op een bepaald moment begon ik het laatavondnieuws op te nemen. Dat was al de ingekorte versie, en dan kon ik kijken wanneer het voor mij paste. Waarom zou heel onze avond in het teken van het nieuws moeten staan?

Nu kan ik me er al een week niet toe brengen te beginnen kijken. Er staan acht nog niet bekeken opnames op de digicorder. Je mag me een gebrek aan verantwoordelijkheidszin of NIEUWSgierigheid verwijten, maar wat een lichter gevoel in mijn hoofd, zonder met die dagelijkse miserie en bangmakerij gebrainwasht te worden.

Heb ik iets belangrijks gemist?

Dat we eindelijk een regering hebben, dat weet ik, daar kon je nergens naast kijken of luisteren.
Het interesseert me eigenlijk geen k*****. Ik heb steeds meer het gevoel dat ze al lang niet meer de mening van het volk vertegenwoordigen.
Wil iemand me trouwens eens uitleggen hoe dat werkt?
Nee, serieus, wie?
Ik heb namelijk lang gedacht dat het zo simpel was als gaan stemmen en wie de meeste stemmen heeft zit in de regering. Niet dat ik het daar altijd mee eens zou zijn, maar dat zou nu eenmaal democratisch zijn. Maar blijkbaar werkt het niet zo. Of begrijp ik het verkeerd?

Wat heb ik nog horen vertellen?
Dat er meer ziekenhuisopnames zijn en dat de zorg zijn mouwen al opstroopt. Ik heb ook gehoord dat de overgrote meerderheid het ziekenhuis ook weer verlaat, dus vraag ik me af (ik kan mis zijn, hé) of het niet te maken heeft met genoeg zorgpersoneel. Klopt het systeem wel? Zou het niet beter zijn dat er meer artsen (én verpleegsters) zijn? Sowieso zijn er vaak ongelooflijke wachtlijsten om bij een dokter te geraken.
Ik hoorde laatst van iemand wiens dochter mee deed aan het ingangsexamen voor geneeskunde (of hoe heet dat ook weer?) met heel goeie resultaten, maar ze laten blijkbaar maar de beste twintig procent door. Waarvan er gaandeweg nog een heel deel afvallen. Toch jammer dat een boel mensen met méér dan genoeg capaciteiten, talenten, ambitie en de hartewens mensen te helpen afgewezen worden…
(Ergens begrijp ik het wel, hoor. Je wil niet jarenlang studeren, wat veel tijd, geld, energie en doorzettingsvermogen kost, om dan uiteindelijk niet genoeg werk te hebben omdat ze met te veel zijn. Maar toch… Moeten de zieken niet zwaarder doorwegen?)

Euhm…
Dat we er een prinses bijhebben, heb ik ook iemand horen vertellen. Dat zat er al lang aan te komen natuurlijk…

Wat nog?
OEOEOE, jà… Dat Trump besmet is?
Wat er nu allemaal de ronde doet! Hij doet alsof om zijn medicijnen te promoten en zo sneller verkozen te worden. Hij doet alsof om twee weken veilig te zijn voor het volgende debat. Het is echt en hij wil nu zo aantonen dat het allemaal zo erg niet is en dat hij gelijk had. Enzovoort.
Ik heb trouwens al maanden zodanig veel gelezen en gehoord vanuit zijn standpunt en dat van zijn volgers (en ook dat van zijn tegenstanders, hoor) dat je zou kunnen beginnen denken dat er een reden is waarom hij constant rondstrooit met “Fake news!” en waarom hij de hoofdstad van Europa een hellegat noemde.
Pfja… Misschien worden we iets wijzer na die verkiezingen. Of misschien ook niet. We zien wel. (Of misschien ook niet.)

In elk geval…
Zo “nieuwsvrij” leven, het bevalt me. Als er iets gebeurt, dan hoor ik het toch via de tamtam.

Mag ik nu die acht opnames wissen zonder ze te bekijken?
Of heb ik toch nog iets belangrijks gemist?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.