Nog eentje over loslaten

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Een paar jaar geleden had ik per toeval eens ontdekt dat iemand van mijn FB-vrienden mij ontvriend had. (Tja, FB suggereert wel eens mensen om bevriend mee te worden, en als ze daar dan plots tussen staat…) Het was iemand die ik al heel lang niet meer gehoord of gezien had, maar toch deed dat me op een bepaalde manier pijn.
Waarom bleef ze wel nog vrienden met een ander uit de groep van toen en niet meer met mij? Wat had ik verkeerd gedaan? Wat was er mis met mij?
Dat zware gevoel bleef nog dagen hangen.

Onlangs ontdekte ik weer per toeval dat iemand mij ontvriend had. Iemand die ik al jaren niet meer gehoord of gezien had.
En wat een andere reactie had ik: tja, da’s haar goed recht. Dat doe ik zelf ook af en toe als wat iemand post echt niet meer bij mij past of mijn energie niet ten goede komt. Er zullen er altijd wegvallen en andere bijkomen. In het echte leven is dat toch ook zo?
Het voelde zóveel lichter om het niet persoonlijk op te vatten. Het voelde echt fijn om dat meteen te kunnen loslaten.

Dus… Oefenen maar!