Onkruidsoep

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

De één noemt het onkruid, de ander noemt het gratis bladgroenten met geneeskracht. Waarom zou je het “on”kruid uit je tuin weggooien als je het in de keuken kunt gebruiken?

Wel zorgen dat je weet wat je plukt en hoeveel je ervan mag natuurlijk!

Ik vulde een vergiet met brandnetels. (Doe ik met handschoenen aan tegen het prikken.)
Plukte nog een klein beetje zevenblad, hondsdraf en blaadjes van een paardebloem voor erbij.
1 ui in stukken snijden en lichtbruin stoven in olijfolie.
De groene blaadjes erbij en stoven.
Wat zout en een grote tak tijm en genoeg water toevoegen, koken tot zacht.
De tak tijm eruit halen en mixen.

Voor kieskeurige eters kun je de soep eerst zeven (dat helpt echt!).

Eventueel versieren met de blaadjes van een paardebloem. Smakelijk, en geniet van de extra voedingsstoffen! x

🌱
🌼
🌿