Onze kids vergaan echt niet van de honger, met mijn “vieze groenten”

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Soms hebben mensen compassie met mijn kinderen. ‘Moeten die dan altijd ook van die gezonde en/of vegetarische kost eten?’

Als ik hen vraag wat ze willen eten en de enige reactie die ik krijg zijn schouders die omhoog gaan of ‘’t is gelijk’, dan vaak wel ja.

Maar als ze toch eens antwoorden, of zelf eens vragen of ik bijvoorbeeld nog eens pasta met balletjes in tomatensaus wil maken, dan krijgen ze dat. En maak ik ook een veggie-optie.

Deze keer, voor 2:
6 wortels, in schijfjes
1 courgette, in blokjes
4 radijzen, in kwarten en dan schijfjes
1 doosje neutrale, romige smeerkaas
halve rode ui, in stukjes
1 lente-ui, in schijfjes
peterselie
bieslook
basilicum
zout en zwarte peper
dennepitten en
sesamzaad.

De wortels kort aanstoven in olijfolie, courgette en radijzen erbij en nog even stoven, dan fornuis uitdraaien, smeerkaas en uitjes erbij, deksel op de pot.
Als de smeerkaas gesmolten is, verse kruiden, peper en zout erbij en goed roeren.
Voilà, de pastasaus is klaar, op het bord nog bestrooien met sesamzaad en geroosterde dennepitten en smullen maar!

(Oké, en soms hebben de kindjes geluk en heb ik zelf zin in frieten of pizza. 😁)