Op andere manieren dan

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik ga kort een paar verschillende dingen vertellen, die dan tot een samenhangend positief eind van de blog leiden.

Ik ben aan de laatste week van mijn huidige dagontvangstenboek, waar al màànden nul ingevuld wordt. Deed me nog maar eens nadenken. Ik schreef het eerder al, en nu het maar blijft duren twijfel ik nog meer: moet ik nog wel verder doen? Wel vaste kosten betalen, maar geen inkomsten? Mag ik nog hopen dat ik dit jaar nog kan masseren?

Ik heb beslist mezelf nog tot eind dit jaar te geven.

Dat lucht echt op, ik voel me meer op mijn gemak nu. Ik heb nog negen maanden, da’s echt nog veel! En als ’t toch niet lukt mag ik stoppen van mezelf, dan heb ik in elk geval geprobeerd en lang genoeg volgehouden, en dan maak ik me wel op andere manieren nuttig…

***

Op mijn nieuwe “speeltje” kon ik de laatste versie van de Calm-meditatie-app plaatsen (mijn oude gsm kon al een hele tijd enkel een oude versie aan, en de laatste weken kon dàt zelfs niet meer), joepie, zoveel meer mogelijkheden!

Vanochtend luisterde ik naar een meditatie van Jay Shetty waarin hij eerst vertelde over een kunstenaar die plots zijn handen niet meer kon gebruiken en dan jaren niets meer deed omdat het uiteraard niet meer kon, maar die dan plots bedacht dat het ook anders kon: hij schilderde vanaf dan met zijn voeten.

***

Toen ik vorige week met Manlief een deugddoendeboswandeling maakte kwamen we langs een mooie kleine open plek en direct zag ik mezelf daar mindfulness-oefeningen geven.

Maar ja, ik mag nog niet met de auto rijden. Doe het dan op een zondag, zei hij, dan breng ik je wel.

Maar ja, ’t is niet omdat ik me vandaag goed voel, dat dat morgen ook zo is, dacht ik. Wat als ik last minute moet afzeggen? Ach, ja, zouden ze dat niet begrijpen? Als het regent ga je toch ook last minute moeten afzeggen?

***

Long story short: ik ga de vraag gewoon stellen op mijn praktijkpagina.

’t Is niet omdat ik geen massage-afspraken kan maken, omdat ik niet weet wanneer ik me hoe ga voelen, omdat ik nog niet auto rijd, dat ik niets meer op andere manieren kan delen, hé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *