Over c e n s u u r en over focus op liefde

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Op mij heeft het het omgekeerde effect.
Hoe meer c e n s u u r, hoe meer vragen ik me stel.

Niet alleen bepaalde wetenschappers, medici en journalisten worden de mond gesnoerd zodat er geen sprake kan zijn van een eerlijk debat, ook gewone mensen zijn aan de beurt.

Ik volgde al een tijd een pagina op Insta, echt een dagelijks shotje comforting support. Ze was ook hoogsensitief en eerder introvert, en dacht en voelde over een heleboel dingen net hetzelfde als ik. Geen lange teksten, ze postte elke dag enkele memes met in een paar zinnen een grapje, een gevoel, steun, een nadenkertje.

Van dat laatste begon ze er de laatste weken meer te plaatsen, en sindsdien verscheen ze, heel toevallig, niet meer vanzelf tussen de andere berichten. Geen probleem, gewoon naar haar pagina zelf gaan en daar stonden ze, haar memes.
Maar nu niet meer. Hup, zomaar verwijderd.

Zelfs ik, kleine garnaal, kreeg na mijn blog van 4 juli de melding van FB dat ik een hele dag geen links kon plaatsen. Ik was verontwaardigd, maar net als over andere pagina’s die soms een week of zelfs een maand helemaal niets konden plaatsen, reageerde ik er verder redelijk gelaten op. Maar nu die ene pagina op Insta zomaar verdween, voelde ik me triest, misschien ook een beetje bang (waar eindigt dit?), maar zeker ook boos. Het zorgde ervoor dat ik erover durf schrijven. Want je zou je nog beginnen inhouden…
Je zou er nog paranoïde van worden…

Dan kijk ik maar beter niet nog eens naar de film die ze komende zondagavond uitzenden op Play 6 en waarover ik het heel kort had in mijn blog van 8 januari…
Want ik begin in zowat elke film een onderliggende boodschap te zien.

Dan focus ik me maar op de boodschap die ik haalde uit de kinderfilm die ik laatst zag, A Wrinkle In Time, waarin Het Kwade geen Liefde kon verdragen en achter Het Licht aanzat, waarin een meisje puur met de kracht van haar wil dingen anders kon laten verlopen, waarin de slechterik letterlijk slechts een marionet bleek te zijn die deed wat hem opgedragen werd, maar vooral: waarin de kracht van Liefde alles overwon.

Ik weet het, het was maar een film, maar ik geloof het echt: hoe je ook over gelijk wat denkt, wat je er ook allemaal bij voelt, liefde kan alles overstijgen.

Dàt hebben we nodig, nu meer dan ooit, denk ik.
Elkaars onvoorwaardelijke steun en liefde.
Elkaar.
Dan komt alles altijd goed.

Ik zou zeggen, geef me een duimpje als je ook een Liefde-gelovige bent.😉