Paarden en varkens en talenten

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Een nicht van me had al twee keer een mooie spreuk gedeeld op Facebook. De tweede keer ben ik toch maar eens gaan kijken op de pagina waar die spreuken vandaan kwamen.

Wat mooi! Elke dag, kort en krachtig, powerful en to the point. Precies wat ik eigenlijk zou willen kunnen voor op mijn praktijkpagina. Ik was behoorlijk jaloers, moet ik toegeven. Zo van die korte inspirerende zinnetjes die de rest van de dag blijven hangen, hoe leuk ik dat ook vind, het ligt me niet. Ik ben meer van de lange vertellingen op mijn blogpagina. Dus het groene monster stak heel even de kop op.

Maar wat zeg ik ook alweer altijd tegen de kinderen? Elk heeft zijn eigen talenten. Daar mag je trots op zijn en van genieten. En genieten van de talenten van anderen. Iedereen is uniek!

Je kunt namelijk niet van een varken verwachten dat het gaat hinniken, hé…(Of zouden er bestaan, à la Guga Baúl, die goed zijn in stemmen nadoen?)

Als ik het zo bekijk…Ik heb dan misschien niet de kracht en elegantie van een paard, als varken heb ik wél een mooi krulstaartje.
(En men kijkt er een varken niet op aan als het eens het zwijn uithangt, ook een voordeel.)

En ik mag in mijn varkenswei in de aarde wroeten en knorren van plezier én vol bewondering naar die paardenwei kijken en elke dag genieten van het gehinnik…

(Als je ook graag inspirerende nadenkertjes leest, ga dan zeker ook even kijken op Praktijk voor psychotherapie De Vlinder – Fatiha Attaeb!)

Lieve groetjes, en geniet van ieders talenten, die van jou en die van anderen! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.