Penne met courgette, champignons en hertshoornweegbree

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Dat laatste bood onze bioboer aan, kun je gerust vervangen door iets anders groens.

1 teentje knoflook, in stukjes
2 uien, in stukjes
2 courgettes, in stukjes
500 gram champignons, in schijfjes
Kerrie en kruidenzout
1 bussel hertshoornweegbree, in stukjes (of iets anders dus)
1 brik (soja)room
1 doos (spelt)penne

Water aan de kook brengen.
Alle ingrediënten tot en met de kruiden aanstoven in ruim olijfolie.
Penne koken.
Twee minuutjes voor de pasta (beet)gaar is: de bladgroenten en de room bij de groenten voegen.
Penne afgieten en bij de groenten voegen.
En ik weet dat eigen lof stinkt, maar dan stinkt het hier maar even: was sùperlekker!
Werd met woorden beaamd door mijn ventje en met daden door de kindjes. 😁🥳

Smakelijk!