Phad Thai à la moi (en ook wel à la moment)

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Doe jij dat ook soms?
Dan lees ik een receptje en pas het helemaal naar smaak, wens en wat ik op dat moment in huis heb aan.

Deze keer in mijn “Phad Thai”:
Ik begon met de tuinbonen die ik gekregen had te doppen, koken, laten afkoelen, pellen. (Dan liggen ze veel minder op mijn maag.)

Groentjes snijden:
1 grote ui
4 teentjes knoflook
1 rode paprika
250 gram champignons

4 eitjes loskloppen en een dunne omelet van bakken.
Laten afkoelen op een bord.

250 gram rijstnoedels koken.

Intussen ui en knoflook aanstoven.
Wat later paprika en champignons bijvoegen.

In een kommetje mengen:
sap van een half limoentje,
6-10 lepels tamarisaus (of gewone sojasaus)
2 lepels donkerbruine suiker.

Noedels afgieten en bij de groenten doen.

Bijvoegen:
in reepjes gesneden omelet,
inhoud kommetje,
tuinbonen,
bokaaltje uitgelekte sojascheuten,
handvol gezouten pinda’s,
2 in ringetjes gesneden lente-uitjes.

Nog een minuutje zacht roerend op het fornuis laten staan.

Smakelijk!

(En nu niet verwachten, als je ooit Phad Thai komt eten bij mij, dat het precies hetzelfde zal zijn, hé! 😄)