Prikkelarmer

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Je weet al dat ik drukke, lawaaiige plaatsen en situaties zoveel mogelijk vermijd, maar soms kun je niet anders óf is het iets waar je het voor over hebt.

Ik heb daar nu een klein hulpmiddeltje voor gevonden.

Al maanden passeerde op Insta reclame voor Loop Earplugs. Normaal ben ik niet zo beïnvloedbaar door allerlei reclame, maar deze vond ik toch een interessante. Vorige week heb ik er dan besteld.

Je kon kiezen voor de Quiet-versie, maar ik gebruik al jaren hele goeie, op maat gemaakte oordoppen om te slapen, dus die wou ik niet, of de Experience-versie, die geluid zou verzachten maar waarmee je wel nog steeds gesprekken zou kunnen volgen. Die heb ik nu en heb ik intussen kunnen uittesten.

We zijn deze week naar Ikea geweest om enkele dingen. En zoals je weet is dat niet het soort winkel waar je in een uur buiten bent en waar het rustig en stil is… De ideale gelegenheid om die earplugs te proberen dus.

Awel, het was zàlig! Niet dat ze alle geluiden tegenhielden, maar alles werd veel zachter.

Ik hoorde nog steeds het geroezemoes, maar het leek iets minder agressief.

Allerlei gekletter, piepend verschuivende stoelen, zelfs de muziek: véél minder luid!

Bovendien kon ik de anderen nog heel goed verstaan, dat klonk zo goed als hetzelfde. (Ja, ik begrijp ook niet goed hoe dat kan.)

Nadeeltje: dat ik mezelf in mijn hoofd heel luid hoorde, maar dat was dan misschien weer een voordeeltje voor de anderen: ik heb veel gezwegen. 😂

En het gaf ook een beetje het gevoel alsof ik niet helemààl aanwezig was (maar wel genoeg om te kunnen opletten, hoor), maar misschien was dat ook niet slecht, want hoewel ik alsnog heel moe was toen we na de middag thuiskwamen (schoenen uit en direct naar bed, anderhalf uur geslapen!), het winkelen zelf ging eigenlijk verrassend goed.

Alsof ik niet de hele tijd door alle prikkels aangetikt werd, alsof ze niet binnenraakten. Misschien heb ik wel màgische oordoppen ontdekt! 😮😄Steek ze in en je creëert een beschermend schild rond je, waardoor je wel nog aanwezig bent, maar ergens ook niet, je hóórt wel alle potentiële aanvallers, maar ze komen je lijf niet zo binnen!

Een geslaagde test dus, ik ben blij met mijn Loops. Ik laat ze in mijn handtas zitten, zo heb ik altijd mijn magische bescherming achter de hand als het nodig is.

(En by the way: we zijn heel flink geweest en hebben enkel die dingen meegebracht waarvoor we gekomen zijn. Want ik vind dat best wel een gevaarlijke winkel: er sluipt altijd van alles je winkelkar in als je niet oplet!)

(En nog iets: we gingen onder andere naar daar om dat ene rommelige hoekje in de keuken op te lossen. Je kent dat vast wel, er is altijd wel ergens een verzamelplaats van van alles, en Manlief wou daar een opbergsysteem voor. Wat een ander gevoel geeft dat nu! Blijkt nog maar eens dat het klopt als ze zeggen “Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd.”…)