Quiche

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Nog eens echte quiche gemaakt.

Heb ik niet echt een vast recept voor.
Bladerdeeg,
4 eieren per quiche,
een brik sojaroom per quiche
en de groenten die in de frigo liggen.
Eventueel ook geraspte kaas.

Al zorg ik dan wel dat we een bloemkool en een broccoli in huis hebben voor de quiche voor de kids. Dàn vinden ze dat wel lekker. (En 2 quiches ineens maken is handig, hoef ik de volgende dag niet te koken!)

Voor de volwassenen kap ik gewoon een kookpot vol groenten om half te garen, wat niet in de quiche past kan dan later als restje opgegeten worden met rijst of quinoa of zo.

Deze keer was dat een courgette, een gele en een rode paprika en een halve kilo kastanjechampignons.
Pakje bladerdeeg alvast openmaken en op kamertemperatuur laten komen. Groenten stoven en kruiden naar wens.
Eieren loskloppen met de room.
Bladerdeeg in een springvorm leggen.
Groenten erop, ei-roommengsel erop, (eventueel ook geraspte kaas) en een minuut of 40 in de oven op 200 graden.

Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.