Reguliere geneeskunde of complementaire geneeskunde?

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Tja, wat een vraag, kies je voor reguliere geneeskunde of complementaire?

Ik pleit voor een samenwerking tussen de twee. Je gaat mij hier zeker geen betoog horen voeren tegen reguliere geneeskunde, want in bepaalde gevallen heb je die gewoon echt nodig, zoals ik zelf helaas heb mogen ervaren.

Maar waar het mogelijk is kies ik voor complementair. (Wat trouwens aanvullend betekent, dus de naam zegt het al zelf.)

Preventie is eigenlijk een heel belangrijke eerste stap. Met overwegend gezonde voeding en een gezonde levensstijl in het algemeen kom je al een heel eind om gewoon gezond te blijven.

Helaas ben ik daar, zoals de meesten, pas mee begonnen toen het al te laat was. Ik wist niet beter. Als je jong en sterk bent, denk je dat je alles aankunt en alles mag en niets moet. Ik vind het eigenlijk jammer dat daar op school niet meer aandacht aan besteed wordt.

Als ik het me goed herinner ben ik zelfs pas echt helemààl op voeding gaan letten toen we bij onze jongste merkten dat hij tegen vanalles niet kon. En zag wat voeding kan veranderen in je gezondheid. Begin dan maar uit te zuiveren…

Ook heb ik mettertijd ontdekt dat kruiden ook genezend kunnen werken. Natuurlijke supplementen. Etherische olie. Osteopathie. Bewegen. Aan jezelf werken, blokkades opruimen. Energetisch werk. Noem maar op, doorheen mijn blogs heb je het al vaak genoeg gelezen.

Maar goed, om af te sluiten: ik zou het fantastisch vinden als de ene soort geneeskunde zou samenwerken met de andere, als ze zouden doorverwijzen naar elkaar, in beide richtingen. Volgens mij zouden ze dan pràchtige resultaten behalen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.