Repost blog Dankbaarheidsdagboek dd 19 januari 2019

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Een oude blog, en uit een mindere periode, maar nog steeds even nuttig!
Hou je ook een dankbaarheidsdagboek bij?
Helpt enorm om te focussen op de positieve gebeurtenissen van je dag, en om minder te blijven hangen in de negatieve.
Kies een schriftje waar je blij van wordt en schrijven maar!

DANKBAARHEIDSDAGBOEK (19 januari 2019)

Ik ben weer begonnen met mijn dankbaarheidsdagboek. In periodes waarin ik wat minder goed in mijn vel zit doet dat me deugd. Daarin schrijf ik ’s avonds de antwoorden op deze vragen:
Waar ben ik vandaag dankbaar voor?
Wat is er goed gegaan?
Wat heeft me blij gemaakt?
Wie heeft me blij gemaakt?
Wie heb ik blij gemaakt?

Het helpt me tijdens de dag niet zo te blijven hangen in negatieve momenten. Het helpt me mijn dag bewuster te beleven en actief op zoek te gaan naar goeie, mooie, leuke dingen.

In een gewoon dagboek zou ik gisteren geschreven hebben: Zucht. Wat ben ik mottig opgestaan. Mijn oren tuutten weer veel luider, ik had er hoofdpijn van. Ik voelde me zó moe, en gewoon algeheel mottig. Ik had op slag écht geen zin om naar het laatste nieuwjaarsfeestje dat nog op de planning stond te gaan. Om me door de drukte en het lawaai en het vele eten nog slechter te voelen.

Maar in mijn dankbaarheidsdagboek schreef ik:

*Gelukkig had ik sowieso afgesproken dat ik het aperitiefmoment zou overslaan en dat ik later zou toekomen. Op die manier kon ik nog een hele tijd terug in mijn bed duiken. Een dutje dat me toch weer een klein beetje beter liet voelen.

*Mijn vader is de kindjes (ik weet het, 11 en 13 zou ik geen kindJEs meer mogen noemen, maar dat zijn ze gewoon voor de rest van hun leven, mijn kleintjes) een uur vóór het feest komen ophalen. Ikke blij, want minder schuldgevoel, hij blij, want zo zag hij zijn kleinkinderen twee uur langer, en zij blij, dat ze het feestplezier van bij het begin mochten meemaken (én de aperitiefhapjes 😉).

*Er waren tijdens het hoofdgerecht veel groentjes voorzien. Dat klinkt voor de meesten misschien onnozel maar dat maakt me héél blij. Alles verteert bij mij namelijk gewoon veel beter als ik er groenten bij eet! (Nu ja, àlles, bij het dessert hoef ik geen groenten natuurlijk.)

*Omdat mijn buik zo goed voelde na de maaltijd (en ook wel omdat ik wist dat het voorlopig de laatste feestuitspatting was) heb ik twee soorten dessert geproefd, en er niet al te veel last van gehad!

*OOO!!! KIJK KIJK KIJK!!! HEB JE DIE FAZANT ZIEN VOORBIJVLIEGEN??!
Dààr word ik nu eens enthousiast van, sè. Onverwacht een prachtige fazanthaan rakelings de veranda voorbij zien vliegen. Ik vermoed vergelijkbaar met een kindje die Sinterklaas en Zwarte Piet ziet passeren. Of Mega Mindy of zo.

*Ik heb niet veel last gehad van mijn tutende oren. Ha nee, ik kon het niet horen van al het lawaai. Maar gek genoeg vond ik het niet zo storend. Gek genoeg? Ik heb gewoon onbewust de truc toegepast van ernaast te luisteren en me te concentreren op iets anders! Babbelen, lachen, gezelligheid,…
Ik heb een heel aangename namiddag gehad. En ik heb het wel víér uur volgehouden!

Een dankbaarheidsdagboek, ik kan het iedereen aanraden. Het zorgt voor een beetje licht en warmte in je hart.

En als je dat niet ziet zitten, luister dan eens naar Willy Sommers:
🎶Laat de zon in je hart
Ze schijnt toch voor iedereen
Geniet van het leven…🎵

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.