Repost blog dd 23 november 2019: waarom je beter lief bent voor jezelf

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

DWOAZE KALLE VERSUS MASARU EMOTO (blog 23 november 2019)

De laatste tijd is er hier ééntje die wel eens een bepaalde intonatie gebruikt. Ik weet redelijk zeker dat ze het niet zo bedoelt, maar ze komt dan nogal onbeleefd of betweterig over. Iets waar ze zich nog moet bewust van worden, dus probeer ik haar daar dan telkens met zachte hand op te wijzen. Beter dat ze het liefhebbend van mij hoort dan beschuldigend van een ander, hé.

Gisteren reageerde ik op iets dat mijn man zei. Ik bedoelde het niet zo, maar met de intonatie die ik gebruikte kwam het nogal onbeleefd en betweterig over. 😨 Ik schrok van mezelf.Ik doe dat óók! Ze heeft dat van mìj geleerd! 😱En niemand die dat durft zeggen tegen me. Ik heb gevraagd om me daar asjeblíéf op te wijzen als ik dat nog eens doe, zodat ik me daar bewust van wordt en dat kan afleren.

En er is nog iets anders dat ik wil afleren. Dit heb ik dan weer opgepikt van TV. Daar lijkt het bij sommigen maar normaal zichzelf uit te schelden als er iets mis loopt.
Vroeger deed ik dat nochtans niet, maar ik let er de laatste tijd op dat ik dat ook begin te doen. Als ik iets verkeerd doe of zeg dan zeg ik tegen mezelf ‘mo hie dwoaze kalle!’. Echt, ik wil daar vanaf!

Al eens gehoord van Masaru Emoto? Heel interessant om eens op te zoeken welke onderzoeken hij gedaan heeft.
Hij nam water uit verschillende bronnen, bijvoorbeeld heel zuivere en heel vervuilde waterlopen, maar ook stelde hij water bloot aan verschillende dingen, bijvoorbeeld klassieke muziek en metal. Of aan de woorden ‘ik hou van je’ of ‘ik haat je’. Daarna liet hij dat water met een speciale techniek bevriezen, en wat daarna gebeurde vind ik heel wonderlijk: het water met de positieve invloeden maakte prachtige symmetrische ijskristallen, het water met negatieve invloeden maakte lelijke misvormde ijskristallen.

Als je dan bedenkt dat de mens voor zo’n zeventig procent uit water bestaat, wat doet dat dan met ons? Welke invloed heeft het op mijn lichaam dat ik mezelf uitscheld? Of als iemand constant negatieve gedachten heeft?Ervan bewust zijn is de eerste stap. Zonder bewustwording geen verandering. En dan bewust positieve woorden denken of zeggen.

Ik begin vanaf nu. En als ik me er toch niet zelf bewust van ben, dan hoop ik dat iemand me daar (liefst met zachte hand) durft op te wijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.