Repost (r)evolutie

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Na het lezen van het eerste boek uit de Christina-reeks van Bernadette von Dreien (het was trouwens al lang geleden dat ik zó snel een boek uithad, zó interessant vond ik het!), moest ik denken aan een oude blog van me. Zou ik die nog eens plaatsen, met een extra woordje uitleg erbij?

Maar tegen dat ik bedacht had wat ik erbij wou schrijven, was er dat gedoe in Amerika en vond ik het een beetje ongepast om die tekst te plaatsen.

Óf… past het net nu meer dan ooit?

Zou een echte revolutie, of liever gezegd een evolutie naar een betere wereld, er niet eerder komen als dit geweldloos en vreedzaam gebeurt? Als we ons niet zozeer afzetten tegen wat we niet willen, maar focussen op wat we wel willen? Als we voorbij angst, onzekerheid en verdeeldheid kijken maar met zijn allen vriendschap en samenhorigheid, licht en liefde zien?

Christina zegt het zo mooi: alle mensen zijn licht, ze zijn het alleen vergeten.
En: Als het licht het over neemt, dan is er geen plaats meer voor duisternis…

***

Repost blog van 02/10/2019
(R)EVOLUTIE

Een tijd terug kwam de naam Russell Brand de hele tijd op mijn weg. Synchroniciteit? Te toevallig om toeval te zijn?

Wat later kreeg ik de kans om zijn Messiah Complex nog eens te zien. Echt een mooie show vond ik dat. Als je voorbij dat laagje weirdness en occasionele vuilbekkerij kijkt, hoor je de boodschap die hij wil meegeven voor een betere wereld. Ik verdenk hem er eigenlijk van dat hij er een lachertje van maakt zodat hij meer publiek kan bereiken om zijn boodschap te verspreiden. Een zaadje planten.
Het kijken waard.

Nog wat later vond ik op een rommelmarkt toevallig één van zijn boeken, Revolution. Ik ploeg me erdoor, want in het Engels en hij schuwt moeilijke woorden niet, maar wat vond ik dat herkenbaar.
Het lezen waard.

Al vele jaren denk ik dat er hier toch ook ooit eens een revolutie zal komen. We leven in het vrije Westen. Really? Er gebeuren zoveel onrechtvaardige, oneerlijke, onlogische, onjuiste dingen. De maatschappij draait vierkant. Er wordt van alles boven ons hoofd beslist. We klagen er eens over en doen dan gewoon verder, aanvaardend dat we “er toch niets aan kunnen doen”, want wij hebben geen geld of macht genoeg om dingen te veranderen.

Ik vraag me soms af wat er zou gebeuren als er massaal zou geprotesteerd worden, als iedereen zich verbonden voelt met iedereen en opkomt voor ieders rechten en welzijn.
Maar dat gebeurt hier niet. Te dom, te mak, te onzeker, te geconditioneerd,…? Te bang voor de gevolgen? We hebben al eerder voorbeelden gezien hoe dit bestraft kan worden. Ik geef het toe: ik ga ook niet de eerste zijn die opstaat en oproept tot anarchie en revolutie. Wij hebben het “goed genoeg”, weet je wel…

Of… gebeurt protest over bepaalde onderwerpen hier wel al, op een zachte manier?
Kijk naar Greta Thunberg, die er in haar eentje in slaagde een hele klimaatbeweging op gang te trekken.
Kijk naar baby Pia. Ik kreeg er kippevel van hoe ongelooflijk veel mensen samenwerkten om aan de 1,9 miljoen te geraken voor haar medicijn. (Al blijf ik vinden dat die hele situatie niet klopt. Het zou niet mogen nodig zijn.)
Wie weet gebeurt dat op vele andere vlakken ook nog…

Onlangs ontdekte ik dat Russell korte filmpjes maakt. Wat is hij daar rustig in, veel rustiger dan een tijd geleden. Hij doet gewoon zijn ding. Werkt aan zichzelf. Zit vol naastenliefde, vol spiritueel gevoel. Stuurt op kalme wijze zijn boodschap de wereld in. Of zo interpreteer ik het toch. Inspirerend. Hij lijkt me veranderd. Wat een evolutie.

Als we allen zouden beginnen bij onszelf… Eerlijk en rechtvaardig zijn… Ons verbonden voelen met elkaar… Liefdevol handelen…Zouden we elkaar dan kunnen inspireren? Zouden we elkaar kunnen “besmetten” met dat gevoel en naar een mooiere wereld evolueren?

Je weet al dat ik droom van een soort Utopia… Tegen beter weten in, volgens zowat iedereen. Maar…

Wat een (r)evolutie zou dat zijn!

***

Don’t forget: Als het licht het over neemt, dan is er geen plaats meer voor duisternis…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.