Restjes van frietjesavond verwerken

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Als je de avond voordien, om de bijna-vakantie in te zetten, verse frietjes gemaakt hebt met allerlei gekochte brolsnacks en allerlei rauwkost (om te compenseren 😇😁) en nog één en ander overhebt:

Ik zag het niet gebeuren de restjes te verwerken zoals de Italianen (frieten op pizza?), maar bedacht dat de Spanjaarden ook een lekkere manier hebben om hun restjes te verwerken (al gingen onze kids daar niet mee akkoord, “ook lekker” 🤷‍♀️): een aardappeltortilla.

Ik sneed die overgebleven handvol frieten en rode en gele paprikareepjes in stukjes.
Stoofde een in stukken gesneden rood uitje aan, voegde de frietjes en paprika toe, klutste 6 eitjes met wat kruidenzout en goot die erover en liet die op een laag vuurtje bakken.
Als de onderkant begon te stollen legde ik er een restje kaasballetjes en kerstomaatjes op.
Nog heel even bakken en dan smullen maar…

Jammie!