Risotto

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Ik heb al een hele tijd niet gepost.
Ik maak de laatste tijd namelijk gewoon heel gewone dingen.
Patatjes of pasta of rijst of quinoa met vlees voor de vleeseters en groenten. En zo.

Maar soms kan je iets gewoons supermakkelijk “pimpen” met iets supersimpels.
Zoals risotto!

Voor 4:
2 uien, in stukjes gesneden
2 mokken risottorijst
Hete bouillon (Ik strooi gewoon een lepeltje groentebouillonpoeder over de gebakken rijst en giet er dan telkens net gekookt water uit de snelkoker bij.
)Een handvol gemalen (geite-)kaas

De uien in rùim olijfolie wat aanbakken.
De rijst erbij voegen en omroeren zodat alles wat bedekt is met olijfolie.
Als je voor bouillonpoeder kiest: nu bijvoegen.
Met heet water/bouillon de rijst nét onder zetten.
Telkens je het vocht ziet minderen: een pollepel bijvoegen, tot de rijst zacht gesudderd is.
Nog wat kaas doorroeren en klaar!
Superlekker!