Schooldrang en extravertendrang

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Zoonlief werd deze week op een ochtend triestig wakker.
‘Ik had zó’n mooie droom… Ik mocht weer naar school en op een normale manier les krijgen en mijn vrienden weer zien en nu is dat allemaal niet waar…’

Allebei mijn kinderen vallen uit de boot om terug naar school te mogen.
Wie had ooit gedacht dat ze dat zo erg zouden vinden. Nu ja… Wat ze nu meemaken is ook nauwelijks met vakantie te vergelijken, hé? Het was te verwachten dat ze “schooldrang” zouden voelen.

En hoe zit het met “extravertendrang”?

Ik schrijf steeds vanuit mijn eigen perspectief. Behalve dat ik bepaalde mensen en activiteiten mis heb ik het niet zo moeilijk met thuis zitten. Integendeel zelfs, de laatste maanden ben ik heel wat opgeknapt. Ik heb steeds meer energie. Ligt dat nu aan mijn gezondheid die nog altijd aan het verbeteren is of is het omdat ik mijn batterijtjes enorm aan het opladen ben?

Introverten hebben het nodig om zich te kunnen terugtrekken. Wij laden voor een groot deel op door, in alle rust, gewoon met onszelf te zijn.

Ik kan me alleen maar voorstellen hoe het nu voor extraverten moet zijn, mensen die opladen door onder de mensen te komen… Waarschijnlijk lopen die nu de muren op! Af en toe met één ander gezin mogen afspreken is voor hen vast maar een druppel op een hete plaat…

Hoe moeilijk dat ook is, accepteren dat niet alles loopt zoals je zelf zou willen maakt helaas onvermijdelijk deel uit van het leven. Uitkijken naar betere tijden, of nog beter: vertrouwen op betere tijden, gelukkig ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.