Shake it like a wasmachien die aan ‘t centrifugeren is!

Sandra Rogiers Relax Body Mind Leave a Comment

(Of als je het liever hoort zoals Outkast zingt in Hey ya: shake it like a Polaroid picture!)

Heb je er al eens opgelet als je naar een natuurdocumentaire kijkt dat zo’n mooie gazelle die net ternauwernood aan een leeuw ontsnapt is even staat na te trillen als ze weer veilig is?

En zelf heb ik het ook eens gehad, al had ik het op dat moment niet door: tijdens een stressvolle periode begon ik na een extra stressvolle dag plots heftig te trillen, met heel mijn lichaam. Ik dacht dat er iets mis was met me!

Pas later had ik door dat de stress zich uit mijn lijf wou trillen. Beter dan zich vastzetten en zo nog andere klachten te veroorzaken!

Het “leuke” aan veel stressreacties is dat je er ook proactief iets mee kunt.

Zoals nog vóór de stress of de spontane stressreactie daar al zelf mee aan de slag gaan.

Sindsdien doe ik graag af en toe aan “shaking”: dan zoek ik “shamanic drum” of “African drum” op en trillen, schudden, shaken maar.

Om je in gang te zetten: deze vind ik bijvoorbeeld leuk als ik in de stemming ben voor eerder ingetogen en rustig: Pure Shamanic Drum Journey – Deep Trance Meditation

(https://youtu.be/iIc6GB_WQAk),

deze is dan weer veel uitbundiger en vraagt om stampen met de voeten en heen en weer zwiepen met de armen en je hele lijf: African Music/African Conga Drums/Traditional African Drum Music van Lantern

(https://youtu.be/4hPCuMfMv50).

Maar uiteraard kun je ook gewoon je favoriete dansmuziek opzetten en helemaal losgaan!

Schud maar eens alle spanningen uit je lichaam!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *