Sociaal experiment?

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Hoeveel gekker gaat het nog worden?

In Oostenrijk willen ze een lockdown voor enkel ongeprikten.
Ik hoor dat ze hier toegang voor discotheken en dergelijke enkel zouden willen toestaan voor geprikten.
Dat de KRankzinnige-code binnenkort enkel nog voor geprikten en bewezen in-het-laatste-halfjaar-herstelden zou zijn, niet meer voor wie negatief getest is (wat, als de test doet wat hij moet, eigenlijk net de enige garantie zou moeten zijn op niet besmetting (niet dat ik voor een testmaatschappij pleit!!)) en (nog nooit geweest) zeker niet voor wie al een jaar antistoffen in zijn lijf heeft maar er niet ziek van/voor getest geweest is.

Terwijl al verschillende keren gezegd en bewezen werd dat de prik bijlange geen garantie is voor niet besmet raken of besmetting doorgeven!!!

Sorry dat ik er steeds weer over zaag, maar echt, hoeveel gekker gaat het nog worden?!

Ik begin te denken dat we in een wereldwijd sociaal experiment zitten, geleid door enkele gekke professors, die willen testen hoever ze kunnen gaan, hoe lang ze mensen kunnen doen luisteren en gehoorzamen en tegen elkaar opzetten.

Niet zó lang meer, denk ik, of toch niet àlle mensen.

Je hebt vast al die foto’s zien passeren van die kindjes die na het zwemmen, nog in hun natte zwembroek, buiten in de kou afgeleverd werden aan de papa die geen pas kon voorleggen en dus niet binnen mocht om te helpen met afdrogen en aankleden?
Ik las intussen dat in een Nederlandse gemeente de mensen hun zwemabonnement opgezegd hebben. Gevolg? Plots geen pas meer nodig daar.

Ik las/zag/hoorde ook al verschillende mensen die wél geprikt zijn en dus een pas hebben, maar nergens naartoe gaan waar die gevraagd wordt, omdat ze niet willen meewerken aan discriminatie en verdeeldheid.

Of zou dàt net het experiment zijn? Kijken hoeveel mensen opstaan voor elkaar?