Speltcake

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok

Altijd leuk als er eentje thuiskomt van school en vraagt of het feest is misschien…

Hij zag in de oven namelijk kalkoen Dijonais (had ik zo gekocht, hoor) en portobello’s met feta (uit dat ene veggie BBQ-kookboek), maar vooral zag hij cake liggen. Was al kweenie hoelang geleden dat ik dat nog eens gemaakt heb.
Ik weet dat je “goed gevoel” niet in eten mag zoeken, maar wat voor leuks is er verder nog de laatste tijd? Dus wou ik iets feestelijks maken.

Het receptje voor de cake (wat ik ‘s namiddags samen met mijn thuis online lesvolgende dochter voorgeproefd heb 😋😇):
180 gram gesmolten kokosolie
100 gram kristalsuiker
100 gram rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
200 gram wit speltmeel

Gemixt en in een cakevorm gedaan, 1 uurtje op 180 graden. Hou het wel wat in de gaten, elke oven werkt anders.

Smakelijk, en hou ook eens zomaar een feestje!