Spruiten

Sandra Rogiers De Wispelturige Kok Leave a Comment

Jakkie bah!

Voor één keer zijn het niet de kinderen die zoiets zeggen. Of toch niet zij alleen.
Er is iets met spruiten waardoor ik ga kokhalzen.

Maar mijn ventje eet dat net graag af en toe eens, dus af en toe zet ik mij daarover en maak ik dat klaar voor hem. Als ik er maar niet van hoef te eten. (Slecht voorbeeld voor de kids, I know, maar da’s ook het enige wat ik niet lust. Dat en lever. Ugh.)

Ik maak ze heel simpel.
Nadat ik ze gekuist heb maak ik met de top van een mesje een kruisje in hun poepke, zoals je links in de foto kunt zien. Ik weet niet meer wie dat ooit aanraadde om sneller te garen, maar sindsdien doe ik dat.
Koken tot gaar. Afgieten. Klontje boter erbij en nog even op het vuur, omscheppen, goed kruiden met zwarte peper.

Aan degenen die dit lusten: smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.