Stenen

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Ik wou het vandaag eens hebben over stenen. Niet over kiezelstenen, niet over die mooie stenen die je op zen-plaatjes vindt en ook niet over de baksteen in de maag.

Kristallen. Stenen met een werking.
Ik ben nog steeds de vrouw dankbaar die er destijds mijn aandacht op vestigde.

Geloof erin of niet, maar als je op je gevoel een steen uitkiest, degene die je op dat moment het meest aantrekt, en je zoekt dan de werking ervan op, gegarandeerd staat daar iets wat je net nodig hebt.


(Ik gebruik meestal deze website om op te zoeken:
https://www.edelstenenenmineralen.nl/)

Intussen zijn mijn kinderen al een paar jaar op een leeftijd gekomen dat het hen niet veel meer zegt, maar toen ze nog kleiner waren mochten ze er af en toe één kiezen. Als we dan thuis keken waar ze voor stonden, keer op keer had Zoonlief er één uitgekozen die kalmerend of rustgevend werkte en Dochterlief koos telkens weer stenen die voor zachtheid en liefde stonden.

Ik draag de laatste jaren vaak een lapis lazuli, die trekt me steeds weer aan, maar soms heb ik plots zin om iets anders uit mijn kleine collectie te kiezen (of een nieuwe te kopen). Dan volg ik mijn gevoel en zoek achteraf op waar hij voor staat. (Weet ik allemaal niet vanbuiten, hoor.)
Een paar dagen geleden was het Tijgeroog die me enorm in het oog sprong.

Ik zocht het op (op https://www.edelstenenenmineralen.nl/edelstenen-t/tijgeroog/), en ja hoor, met hoe ik me de laatste tijd voelde paste die perfect!

Ik citeer enkele stukjes van voornoemde website: De aandacht naar binnen richten, het grotere geheel zien. Tegen negatieve invloeden van buitenaf. Inzicht in onszelf en anderen. Afstand nemen, overzicht bewaren, informatie integreren, doelen bereiken. Kan kracht, moed en vertrouwen geven. Kan helpen bij interne conflicten, dilemma’s, twijfel en besluiteloosheid. Bevordert rust, helpt bij overprikkeld zenuwstelsel.

Een hele boterham, maar heel herkenbaar op dit moment.

(Dat er ook stond dat het nuttig kan zijn bij mensen met een persoonlijkheidsstoornis, daar gaan WIJ het nu niet met jou over hebben. Hahaha…)

Wat denk je, durf je ook eens op het gevoel zo’n steen uitkiezen? Wie weet wat je er uit leert over jezelf…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.