‘t Is uit liefde dat ik soms eens de kamer verlaat, hoor

Sandra Rogiers Positivo Ofnie Leave a Comment

Mijn man kijkt wel eens graag naar National Geographic, naar documentaires met dieren. Niet vaak, maar het gebeurt.

En dan verlaat ik meestal de living. Niet uit protest omdat ik naar iets anders wil kijken, hoor. Uit liefde!

Want als ik wél naast hem blijf zitten (ik zit namelijk graag ne keer naast mijn ventje in de zetel) dan gebeurt dit, gegarandeerd:

Ik zit naast hem, en kijk een paar minuten semi-geboeid mee. Al gauw kan het mijn aandacht niet meer vasthouden. En dan begint het.

Góh, kijk naar die wolk! Hij maakt precies een vuist naar die dieren!

Móh, als ze dat eiland omlijnen lijkt het op een heks!

Jà! Heel goed idee! (Tegen de reiger die wegvliegt van de oever van een vijver, net voordat een alligator moordzuchtig (of allee, hongerig, kom) tevoorschijn springt.)

(Met de stem van een zagende/ongeruste moeder:) En nie te ver, é! (Als het alligatorjonkie weg van het nest en zijn mama zwemt.)

(Met de stem van een spottende grootvader:) Eueupupupupup… (Als een visje nabij bubbelend zijn mond open en dicht doet.)

Tsss… Waarom heeft God eigenlijk roofdieren uitgevonden? (Als een bende orka-bully’s samen een arm, weerloos walvisjong aanvalt.)
(Waarop hij heel droog antwoordt: “Omdat er anders teveel herbivoren zouden overblijven die dan alle planten zouden opvreten.” Valt niet mee te discussiëren.)

Tot ik op een gegeven moment plots besef dat ik weer bezig ben. Met zijn plezier in natuurdocumentaires te vergallen. En niet laten merken dat ik op zijn zenuwen werk, hé! Die man verdient een standbeeld, met al het geduld dat hij steeds met mij heeft. Uit liefde.

Dus heb ik me uit respect teruggetrokken uit de living. Zodat hij even kon genieten van wat tijd voor zichzelf. Ook uit liefde.

(Oké, en het is ook voor ons eigen goed dat we elkaar tijd gunnen om elk apart en elk op zijn/haar eigen manier op te laden en te ontladen, zodat we niet alsnog op elkaars zenuwen werken. 😉
En daarna is de liefde nog groter!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.