Tijdfilms

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Ik kijk graag af en toe naar een film.

Een tijdje geleden speelden ze Back To The Future. Die heb ik uit pure nostalgie bekeken, samen met de Zoon, da’s tenslotte toch een klassieker die je eens moet gezien hebben, hé.

The Butterfly Effect zonden ze onlangs uit en heb ik al bekeken, en About Time speelden ze óf gisteravond óf ze zenden hem vanavond uit, weet ik niet meer van buiten, ik neem hem in elk geval op, ook al heb ik hem enkele jaren geleden al eens gezien.

Allemaal films (moet ik die “spoiler alerten”, heeft iedereen al gezien zeker?) waaruit blijkt dat als je in het verleden ook maar één dingetje verandert, dat dit gevolgen heeft of kan hebben op vanalles, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen, tot zelfs levensbepalend (Ha ja, in een film moet het wel groots, hé!).

Ik concludeer daaruit dat, ook zonder terug te keren in de tijd, echt àlles wat je doet (of laat) gevolgen heeft of kan hebben, op je eigen leven en op dat van anderen.

Of je daar elke dag moet over nadenken? Kweenie… Wat een verantwoordelijkheid, als je er eens bij stil staat…

Maar het zorgt er wel voor dat ik me afvraag wat ik doe of al gedaan zou hebben dat een positieve invloed heeft/had voor mij of anderen…