Tijdlijnen

Sandra Rogiers Positivo Ofnie

Als vroeger iemand het had over tijdlijnen en de mogelijkheid dat je plots op een andere tijdlijn zit, dacht ik: die vangt ze, het leven gebeurt gewoon.

Maar hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik het snapte.
Als je naar links moet gaan, maar je gaat naar rechts, kàn er iets gebeuren of níet gebeuren wat gevolgen heeft, leuk of minder leuk.

Heb je die Avengers-film gezien, ik dénk Infinity Wars, waarin ze het tegen hun grootste vijand ooit moeten opnemen? Dr. Strange, die “iets met tijd” kan, bekijkt op een bepaald moment alle mogelijke tijdlijnen om te zien of ze het überhaupt kunnen halen, op één of andere manier. Er waren miljoenen mogelijke acties, met elk hun gevolgen. Op welke tijdlijn ze terecht kwamen was van groot belang.
En in het echte leven is het ook zo, begin ik steeds meer te denken.

Als bijvoorbeeld, ik zeg zo maar iets, een meisje in haar laatste tienerjaren beslist dat ze nu eerst een tijd geen lief meer wil maar dan enkele dagen later toch een hele leuke jongen ontmoet, kàn ze bij die beslissing blijven.
Óf ze kan hem toch blijven zien, twee maanden later een koppel vormen en algauw beseffen dat dit de man van haar leven is.
Stel je voor dat ik op die eerste tijdlijn gebleven was. Euh, dat meisje… 😁

Dus…
Ik probeer al even me geregeld voor te stellen/uit te stralen/te bidden, hoe je het ook wil noemen, dat ik op de hoogst mogelijke, voor mij zo goed mogelijke tijdlijn zit, zodat ik de taken kan uitvoeren waarvoor ik hier gekomen ben.
(Oew… bestemming… lot… universum… zielsdoel… Da’s dan weer nog een heel ander verhaal…)

Maar goed. Mijn conclusie is dus dat alles wat je doet/beslist/nalaat/kiest een invloed kan hebben op de rest van je leven.

No pressure, hoor.😋